Microsoft strammer krav til forhandlere

Det er slut med at være Microsoft Gold Partner, hvis der er færre end fire ansatte i virksomheden. Producenten har pr. 1. november strammet certificeringskravene.

Små forhandlere med færre end fire ansatte har i fremtiden ikke mulighed for at blive Microsoft Gold Partner. Det er en af konsekvenserne af Microsofts nye partnerstruktur, der udover en afskaffelse af det hidtidige pointsystem betyder større krav til antal medarbejdere med beståede eksaminer.

»For at blive Gold Partner i fremtiden skal virksomheden have fire unikke personer, der har bestået de kompetencegivende kurser. Hvis man ønsker to gold-certificeringer, skal otte personer fra virksomheden bestå kurserne og så videre,« fortæller Microsofts partnerchef Erik Kaae og tilføjer, at kravene er yderligere skærpet for Dynamics-certificeringerne.

Mindste seks medarbejdere skal i fremtiden igennem kurserne, før virksomheden eksempelvis kan kalde sig Gold Certified Partner i Dynamics NAV.

»Lidt firkantet kan man sige, at vi har løftet barren for, hvornår en forhandler kan kalde sig Gold Partner. Vi har gjort det for at hjælpe kunderne med bedre at identificere de kompetencer, de har brug for. Samtidig hjælper vi vores partnere med at profilere sig klarere,« forklarer Erik Kaae.

Selv om det bliver sværere for de små forhandlere at leve op til den højere barre, afviser Kaae, at de skærpede krav nødvendigvis vil fører til færre Gold Partnere.

»Det kan sagtens være, at der bliver ligeså mange Gold Partnere, som der er nu, og det nye system kan sagtens være en fordel for mindre partnere, for de har nu en bedre mulighed for at specialisere sig,« hævder han.

Lige nu har Microsoft omkring 327 guldpartnere.

For forhandlere, der har fornyet deres partnerskab inden 1. november, går der et år, inden ændringerne træder i kraft. Gold Partnere, der ikke ønsker at tage de krævede kompetencegivende kurser, bliver derefter reduceret til sølvpartnere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere