Nobelprismodtagere spår om nettet

IT-virksomheden Cisco har bedt 72 Nobelpris-modtagere om at komme med et bud på nettets fremtid.

Nobelprisen fylder 100 år, og det er tid til at se - nej, ikke tilbage, men fremad, mener Cisco, som har snakket med 72 modtagere af den eftertragtede pris for at høre, hvad de mener om nettets fremtid. Princeton Survey Research Associates (PSRA) har foretaget undersøgelsen, og en tredjedel af alle, som har modtaget prisen, valgte at deltage - næsten halvdelen var prismodtagere indenfor medicin, kemi og fysik.


Blandt de adspurgte mente 69 pct., at nettet kunne have hjulpet dem til at færdiggøre deres eget nobelprisvindende arbejde hurtigere, mens 82 pct. forudsiger, at
nettet vil sætte fart på innovation. Samtidig mener 72 pct., at internet vil spille en betydelig rolle i forbedring af den globale levestandard.


Et stort flertal (87 pct.) mener at internet i fremtiden vil have en positiv indflydelse på forbedringer indenfor uddannelse, og 74 pct. tror, at nettet vil give flere studerende større uddannelsesmuligheder via virtuelle klasselokaler inden år 2020.


- Nutidens onlineadgang til videnskabelige data såsom menneskets genetiske kode vil blive overskygget af morgendagens onlineadgang til hele verdens biblioteker. Dette vil påvirke den menneskelige forståelse af naturen omkring os samt de biologiske og kulturelle universer i et omfang, vi slet ikke kan forestille os i dag, udtaler Kenneth Wilson, Ph.D. og Nobelprismodtager i 1982 i fysik.


Gennemsnitsalderen for undersøgelsens prismodtagere er 72 år - de er altså ikke vokset op med computere og internet. Alligevel benytter hele 89 pct. internet og e-mail, og 85 pct. siger, at det har haft en positiv indvirkning på deres liv og arbejde.


Hele undersøgelsen kan læses på nedenstående adresse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere