Sasser-programmør anklages for computersabotage

Statsadvokaten har rejst anklage mod den 18-årige Sasser-programmør, som risikerer op til fem års fængsel.

Statsadvokaten i den tyske by Verden har rejst anklage mod den 18-årige programmør Sven Jaschan, som har tilstået at være ophavsmand til internet-ormene Sasser og Netsky. I anklageskriftet på 77 sider bliver den unge mand bl.a. anklaget for computersabotage, datamanipulation og forstyrrelse af offentlig virksomhed. Computersabotage kan straffes med fængsel i op til fem år.

I de sidste måneder har statsadvokaten opfordret virksomheder og privatpersoner til at melde sig, hvis de kan dokumentere et konkret tab i forbindelse med ormeangrebet.

Statsadvokaten fortæller at 143 skadesramte har meldt sig og angivet skader som beløber sig til en samlet sum på 130.000 euro. Efterforskerne vurderer dog, at de samlede skader løber op i flere millioner euro.

Men omfanget af skaderne beror på et gæt, da mange store virksomheder ikke har indgivet anmeldelse, fordi de ikke ønsker at afsløre deres sikkerhedsproblemer.

Datoen for det første retsmøde i sagen er endnu ikke fastsat. Selvom den 18-årige efter anholdelsen i maj fortalte politiet, at han har skabt ormene alene, har politiet indledt en efterforskning mod flere af hans venner, som stadig ikke er afsluttet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere