Er Google på vej med Facebook-klon?

Vedvarende rygter siger, at Google vil bygge et socialt websted med fokus på spil.

Med imponerende indtjeninger mange steder i verden behøver Google egentlig ikke bekymre sig om konkurrenterne. Men de to Google-stiftere har alligevel en konstant bekymring for, at deres verdensomspændende virksomhed kan miste fodfæste, hvis små fantasifulde iværksættere får succes.

For eksempel var det tydeligt, at Google ikke brød sig om Twitters succes og derfor selv lancerede Google Buzz.

Nu siger vedvarende rygter, at Google gerne vil starte et socialt websted, som på tegnebrættet sagtens kunne minde om Facebook. Jungletrommerne døber initiativet: Google Me.

Og selv om det er rygter, så kan Google have en god grund til at bevæge sig ind på Facebooks marked. Facebook har nemlig selv sneget sig ind på Googles domæne: Reklamer på nettet.
Mange annoncører har flyttet deres markedsføring fra Googles søgemaskine til Facebook, hvor reklamer blandes ind i folks private og hyggelige snak med bekendte. Og så er der tydeligvis også massive indtjeningspotentiale i de mange spil, som florerer på Facebook.

Der skal spilles
Netop små onlinespil skulle være grundstenen i Googles nuværende satsning. Firmaet har selv investeret i Zynga, der står bag spillet, som man enten elsker eller hader; Farmville. Men succesen er ikke til at tage fejl af: Der er 60 millioner månedlige brugere på Farmville.
Også Disney har set, hvor pengene og brugerne har bevæget sig hen. Det traditionsrige firma har på det seneste overtaget spilfirmaerne Tapulous og Playdom for store millionbeløb.

Ifølge jungletrommerne har Google holdt møder med flere store spilleverandører blandt andet EA Games for diskutere en social portal bundet sammen af sociale spil.

Selv om rygterne kommer fra velinformerede kilder, så afviser Google, at de arbejder på en Facebook-klon. Direkte adspurgt om rygterne svarede Google-boss Eric Schmidt:

"Verden har ikke brug for en kopi af noget eksisterende."

I et interview påstår han omvendt, at Facebooks succes er god for Google, fordi Facebook er med til at få flere mennesker på nettet, og at Facebook-brugere generelt bruger flere af Googles tjenester end andre brugere. Det skriver Wall Street Journal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere