Norge går efter falske it-annoncer

Den norske forbrugerombudsmand optrapper krigen mod falsk annoncering i it-verdenen. Fremover vil brud på lovgivningen udløse bøder på op til en halv million norske kroner.

Den norske forbrugerombudsmand forbereder en informationskampagne i elektroniksektoren. Formålet er at komme ulovlig markedsføring til livs, det skriver Computerworld.no.

Ifølge ifølge Berit Lagaard der er informationsmedarbejder hos forbrugerombudsmanden skriver butikkerne ofte kun lokkeprisen. Eksempelvis prisgives en mobil til en krone, men den egentlige pris er langt højere.

»Det er ulovligt kun at bruge lokkeprisen, vi vil have en totalpris, hvor alle omkostninger er taget med. Mange butikker misforstår eller vælger ligefrem at misforstå reglerne, siger Berit Lagaard.

Den norske lovgivning gælder alle annoncemedier inklusive bannerannoncer på internettet, tv-reklamer og lignende.

I første omgang vil den norske forbrugerombudsmand ikke fare frem med bøder. Målet er at informere til at begynde med. Der er dog mulighed for at uddele bøder på mellem 100.000 og 500.000 norske kroner. Bødestørrelsen bestemmes af virksomhedens omsætning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere