Artikel top billede

Netflix bliver konkurrent til tv-stationer

Internet-giganten Netflix har angiveligt budt 100 mio. dollar for en ny tv-serie instrueret af David Fincher.

I USA har Netflix haft enorm succes med udlejning og streaming af film over nettet. Nu er Netflix efterhånden nået en størrelse, hvor selskabet er i stand til at konkurrere med de amerikanske tv-stationer om nye tv-serier. Netflix har angiveligt budt mere end 100 millioner dollar for de eksklusive rettigheder til tv-serien ”House of Cards”, der er instrueret af den kendte filminstruktør David Fincher. Det vil så betyde at tv-serien kun kan ses på Netflix.

Nu er Netflix ikke så kendt i Danmark, fordi firmaet kun tilbyder film i Nordamerika (en international ekspansion er dog undervejs), men på det amerikanske filmudlejningsmarked er Netflix en gigant. Selskabet har taget store markedsandele fra Blockbuster i USA, der gik i betalingsstandsning sidste år.

Netflix startede for mere end 10 år siden med et simpelt koncept, hvor kunderne fik sendt dvd-film med posten og blot skulle returnere dem af samme vej. De røde konvulutter med film blev hurtigt firmaets varemærke.

Men denne distributionsmodel koster mange penge for selskabet og derfor har Netflix lanceret sin ”Watch Instantly” tjeneste, hvor film streames direkte over nettet. Netflix lægger da heller ikke skjul på, at streaming er fremtiden for firmaet.

I november kom Netflix med en ny abonnementsmodel, hvor kunderne kan få streamet tv-serier og film til deres computer for 7,99 dollar om måneden. Med dette abonnement er der ikke længere mulighed for at modtage fysiske dvd'er.

Samtidig har Netflix hævet prisen for de kunder, som fortsat ønsker at modtage dvd'er. Det koster nu 10 dollar om måneden for retten til at modtage én dvd af gangen og 56 dollar, hvis man vil modtage op til otte dvd'er af gangen. Netflix har også et abonnement hvor man kun kan modtage to film om måneden – det koster fem dollar.

Forhandlingerne om købet af tv-serien ”House of Cards” er det seneste eksempel på, at Netflix efterhånden fylder rigtig meget i det amerikanske tv-landskab. Tv-serien er baseret på en roman om en britisk politiker som vil efterfølge Margaret Thatcher som landets premierminister.

Foruden David Fincher, som bl.a. har instrueret Seven, Zodiac, Benjamin Button og senest The Social Network, har den også Kevin Spacey som producer og stjerne.

Det er meget usædvanligt, at en tv-station – for slet ikke at tale om et selskab som Netflix – er parat til at betale for hele to sæsoner med 26 afsnit uden at have set så meget som en pilotfilm af en ny tv-serie.

En kilde bekræfter forhandlingerne overfor New York Times, men en anden kilde understreger at Netflix endnu ikke har købt serien og hævder desuden at beløbet er noget lavere end de 100 millioner dollar. Det menes at tv-stationer som HBO og AMC også har budt på tv-serien.

Netflix-brugerne har allerede adgang til en række forskellige tv-serier, men her er der ikke tale om eksklusivt indhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere