Hver 10. dansker har en pivåben pc

Ud af 52.000 danskere, der har gennemført en offentlig sårbarhedstest, sidder hver tiende bag en pc, der har alvorlige sikkerhedsproblemer.

Hackere har kronede dage, hvis man skal tro resultaterne fra af den sårbarhedstest, som videnskabsminister Helge Sander lancerede for tre uger siden.

Ifølge en særkørsel af resultaterne fra testen, som Videnskabsministeriets it-sikkerhedskontor har foretaget for ComON, er hver tiende danske pc så åben overfor angreb, at den udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko.

Sikkehedstjekket, som skulle hjælpe hr. og fru Jensen med at hitte ud af, om deres computer er i fare, er allerede blevet gennemført af 52.000 danskere. Ud af dem fik de 5.823 et resultat med røde advarselslamper. Det indikerer en sårbar computer, der bør sikres straks. Til sammenligning fik 4.540 danskere vist en gul lampe som indikator for en vis usikkerhed, der ikke er kritisk. En grøn lampe, der svarer til "godkendt med anmærkninger", blev tildelt 9.814 danskere. Dermed kom der samlet set anmærkerninger hos to ud af tre - mens flertallet omvendt kom igennem sårbarhedstesten helt uden tegn på svagheder.

Sårbarhedstesten var fra starten så populær, at de store besøgstal ofte fik siden til at gå ned. Populariteten gjaldt dog ikke it-sikkerhedsbranchen, hvor flere repræsentanter beskyldte Videnskabsministeriet for at forværre tingene ved at indgyde folk en falsk følelse af sikkerhed.

Til kritikken siger Videnskabministeriet, at testen ikke friholder folk fra at opdatere styresystem, webbrowser og e-mailprogram eller installere antivirus- og firewall-programmer. Og testen kontrollerer heller ikke disse opdateringer og programmer, kun om computeren reelt er åben for angreb fra internettet, hedder det ik en pressemeddelelse.

»Sikkerhedstjekket er altså for alle. Både for de borgere, som er lidt fremmed over for it-sikkerhed og gerne vil have tjekket deres computer. Og for de borgere, som har anskaffet diverse sikkerhedsprodukter, men gerne vil have tjekket, om de alligevel har huller i forsvarsmuren,« lyder det fra videnskabsminister siger Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere