Trolle-sagen starter i dag

Groft bedrageri, underslæb, mandatsvig og momssvig. Sådan lyder anklagen mod John Rasmussen - tidligere Trolle - i den retssag, der starter i dag.

Sagen mod stifteren af Memory Card Technology (MCT) indledes i Københavns Byret omtrent på seksårs-dagen for Danmarkshistoriens største it-krak, skriver Jyllands-Posten.

John Trolle, der siden krakket skiftede navn til John Rasmussen, er ikke den eneste sigtede i sagen. Også den daværende økonomidirektør i MCT, Henrik Elimar Sørensen, samt en tredje person, der er beskyttet af navneforbud, sidder på anklagebænken.

John Rasmussen risikerer fængselsstraf på op til otte år og en bøde i millionklassen. Han har ifølge sin forsvarer Ebbe Mogensen erklæret sig uskyldig i anklagerne.

Ifølge bagmandspolitiets anklageskrift er han derimod skyldig og gennemførte bedrageriet i flere år op til MCTs konkurs i 2001. Politiet mener, at han blandt andet har vildledt bankerne med urigtige regnskaber, således at de på falsk grundlag gav store kreditter - op til 820 millioner kroner - til selskabet. Eksempelvis viste MCTs årsregnskab for 1997/1998 en omsætning på 447 millioner kroner, et overskud på fem millioner kroner samt en egenkapital på 155 millioner kroner. Det reelle billede ifølge revisionsfirmaet KPMG, som bagmandspolitiet har fået til at kulegrave regnskaberne, var imidlertid, at omsætningen kun var på 267 millioner kroner. Overskuddet var reelt et underskud på 66 millioner kroner, og egenkapitalen kun lidt over halvt så stor, nemlig 84 millioner kroner.

En række af konkursboets kuratorer står klar med erstatningskrav på mindst 100 millioner i en verserende sag ved Vestre Landsret, der afventer en afgørelse i straffesagen, som nu er indledt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere