Blizzard skruer op for pengemaskinen

Adgang til auktionshus udenfor spillet koster ekstra

Med 11,5 millioner spillere er World of Warcraft uden sammenligning verdens største online-spil. Og WoW har udviklet sig til lidt af en pengemaskine for udgiveren Blizzard, der forlanger mellem 11 og 13 euro i abonnement om måneden. Det giver en omsætning på mere end en milliard kroner – om måneden.

Blizzard søger konstant efter nye veje til at hive penge ud af lommerne på WoW-spillerne og det seneste påfund er et web-auktionshus, WoW Remote Auction House, hvor man kan handle genstande fra spillet med en almindelig browser eller en mobil enhed. Der betales i virtuel guldmønt, som så kan bruges i spillet til at købe andre genstande.

For at kunne byde eller oprette sine egne WoW-auktioner udenforfor spillet skal der betales et abonnement på 2,99 euro - knap 25 kroner - om måneden. Det nye web-auktionshus kan dermed hurtigt udvikle sig til en ganske stor indtægtskilde for Blizzard. Det er gratis at bladre i auktionerne og der er også en gratis applikation til iPhone, men for at byde skal man altså betale abonnement.

Spiludgiveren har tidligere med succes eksperimenteret med nye indkomstkilder. I april kunne spillerne udenom Azeroths økønomi købe et flying mount til 20 euro og et pet til 10 euro. Interessen var så stor, at 140.000 spillere blev placeret i en virtuel kø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere