Artikel top billede

Foto: T Klint

Venstre: Lærernes it-kompetencer samler støv

Der er masser af computere på landets folkeskoler, og lærerene er blevet efteruddannet i it. Derfor finder Venstres uddannelsesordfører det uforståeligt, at danske skoleelever ikke er bedre på computerne.

Læs også: Kommune tager chancen: Køber skole-it for en formue

Da den seneste PISA-undersøgelse blev offentliggjort i forsommeren, viste resultaterne, at de danske folkeskoleelevers it-kompetencer er gennemsnitlige.

Det har fået regeringen til at kigge nærmere på anvendelsen af it i undervisningen på landets folkeskoler.

"Vi (regeringen, red.) er blevet enige med os selv om, at det må være lærernes inddragelse og brug af computerne i undervisningen, der er problemet," siger Venstres uddannelsesordfører, Peter Juel Jensen.

Han forklarer, at Danmark har betydeligt flere computere per barn i folkeskolen end mange af de andre PISA-lande.

"Når nu vi har det materiale, der skal til, hvorfor er de danske børn så ikke bedre til skærmlæsning og så videre?" spørger Peter Juel Jensen.

Siden årtusindeskiftet er der blevet brugt mange penge og meget tid på at opsætte computere på folkeskolerne og efteruddanne lærerne i brugen af it.

"Vi (regeringen, red.) sidder og klør os selv i nakken, for vi har tidligere brugt rigtig mange ressourcer på også at sikre, at lærerne har kvalifikationerne," fortæller Peter Juel Jensen.

Der er altså hverken mangel på udstyr eller kompetencer ifølge uddannelsesordføreren. Alligevel er de danske folkeskoleelever ikke tilstrækkelig stærke i kildekritik på nettet og læsning på skærmen. Et sted snævrer flaskehalsen ind, så de mange ressourcer anvendt på it ikke kommer eleverne til gavn.

Flere computere er ikke løsningen

Netop nu arbejder regeringen i samarbejde med KL (Kommunernes Landsforening) på en national strategi for it i skolerne. Der er afsat 500 millioner kroner fra ABT-fonden (Anvendt Borgernær Teknologi), som blandt andet skal bruges på at hjælpe trængte kommuner med at indkøbe flere og bedre computere til skolerne.

Peter Juel Jensen mener dog ikke, at indkøbet af flere computere er løsningen.

"Lærerne skal bruge de kompetencer, de har. Fra politisk hold kan vi ikke gøre så meget mere," fastslår Venstres uddannelsesordfører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere