Brug Facebook som sladrehank

Det er muligt at finde frem til massevis af sladder og private beskeder på Facebook - også blandt folk du ikke er venner med. Ny webtjeneste viser, hvor let det er.

Facebook har længe fået kritik for sin måde at håndtere brugernes personlige data, og det blev ikke bedre i den forgangne uge.

Her fløj flere fremtrædende amerikanske bloggere til tastaturet og opfordrede brugerne på Facebook til at lukke deres profiler.

Det skyldes den måde, som Facebook behandler brugernes data, der ikke er så private, som man kunne tro.

Gennem de senere år har der også været adskillige historier om folk, der er blevet fyret efter at have skrevet løs på Facebook om deres uduelige chef og elendige arbejdsplads. Senest er det gået ud over en amerikansk servitrice, som på Facebook brokkede sig over nogle smålige kunder.

Problemet er, at det kræver det helt store it-kørekort udelukkende at dele sine statusopdateringer og private data med få, udvalgte personer.

Ifølge New York Times skal man navigere gennem 50 indstillinger med mere end 170 valgmuligheder, før ens profil bliver nogenlunde sikret.

En ny webtjeneste gør det nu endnu mere tydeligt, hvor nemt det er at få adgang til "private" statusopdateringer, selv om du ikke er venner med dem, der skriver dem.

Youropenbook er det muligt at finde beskeder om hvad som helst. Tast løs i søgefeltet og du får adgang til massevis af statusopdateringer lige fra de pinlige til de fjollede.

Men har websiden ikke bare hacket sig adgang til Facebook? Svaret er nej. I stedet
udnytter Youropenbook blot Facebooks såkaldte API, som er frit tilgængelig.

Meningen med websiden er at vise, hvor let det er at hente private data ud af Facebook.

Du kan selv prøve på Youropenbook.

Facebook undskylder...sådan da

Senest har grundlæggeren af Facebook, Mark Zuckerberg, i Washington Post fremført en form for undskyldning.

- Måske gik vi lidt for hurtigt frem, forklarer han om de nye ændringer i måden, som folk sikrer deres privatliv på Facebook. Han tilføjer, at der nu lyttes til den massive kritik rettet mod det sociale medie.

Derfor er der udsigt til, at der endnu engang kommer ændringer i måden, som websiden håndterer personfølsomme oplysninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere