Artikel top billede

USA: Her er vores store internationale net-strategi

USA er klar med sin store internationale internet-strategi. Se den her.

Skal internettet være sikkert, pålideligt og frugtbart, kræver det, at de rigeste lande i verden arbejder tæt sammen om at forbedre internettet og samtidig slår hårdt ned på cyberkriminalitet, spionage og hacking.

Det lyder som børnelærdom, men det er det ikke.

Efter langt tids forberedelse barsler USA med et 30-siders strategipapir, der for første gang sigter efter at bringe de rigeste lande sammen om et fælles udviklingsmål for internettet.
Sagen er vigtig for USA, hvor talsmænd i Det Hvide Hus betegner samarbejdsplanerne med de økonomiske og militære rammeaftaler, der blev formuleret efter Anden Verdenskrig.

"I det 21. århundrede vil vi arbejde på at realisere visionen om et fredfyldt og pålideligt cyberspace i en ånd af samarbejde og fælles ansvar," hedder det i strategiplanen, der har fået navnet "International Strategy for Cyberspace."

Mere hjælp til andre lande

I planen hedder det, at USA vil gribe fat i andre lande for at få sat gang i en "åben og vigtig dialog."

Det skal gerne udmønte sig i, at landene bliver enige om rammerne for, hvordan man gebærder sig på internettet, ligesom det er hensigten, at landene skal blive enige om, hvordan man sikrer bedre stabilitet på internettet.

Samtidig lover USA mere hjælp til udviklingslande, der gerne vil sikre deres netværk mod misbrug.

Du kan se International Strategy for Cyberspace her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere