Test: Bedre tastatur til din bærbar

Drop det irriterende og lillebitte tastatur på din bærbar og brug et smart eksternt keyboard i stedet. Det giver både bedre ergonomi og større arbejdsglæde. Vi har testet Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000.

Test: Bedre tastatur til din bærbar

Det er ingen hemmelighed, at mange bærbare - især minibærbare - ikke er udstyret med fantastiske tastaturer.

Vi har anmeldt adskillige flade følgesvende, hvor keyboardet nærmest var en trampolin.

Hvis du trykkede en tast ned, så trak den de omkringliggende taster med sig i dybet, og når du slap tasten, hoppede det hele på plads igen.

Når det kun gælder begrænset pc-brug, er det sjældent et problem, men hvis du skal bruge computeren en del, kan det være en god idé at investere i eksternt tastatur. Det kan give både højere skriveglæde, men også bedre ergonomi.

Vi har haft fingre i Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000, der består af et tastatur og lidt usædvanligt en ekstern numpad (numerisk tastatur)½. Den vender vi tilbage til om lidt.

Nemt at komme i gang

Tastaturet kobler sig op til din bærbare via Bluetooth, og det fungerer helt upåklageligt. Du tænder for tastaturets Bluetooth-funktion på bagsiden, og herefter er det nemt at få det til attale sammen med computeren. Du skal ikke installere drivere eller programmer for at få det til at virke, så længe computeren understøtter Bluetooth, og det gør de fleste bærbare i dag.

Forbindelsen kan opnås ved i Windows 7 at gå ind i:
Start - Kontrolpanel - Enheder og printere - Tilføj en enhed

Tastaturet er større, end hvad du finder på minibærbare (se billedet til højre), men det er heller ikke så stort, at det er et problem at have det med på farten.

Det slanke design betyder, at keyboardet er tyndt og lægger sig meget fladt på skrivebordet. Vi havde gerne set, at det på bagsiden var udstyret med et par ben, der gav mulighed for at hæve bagenden en smule.

Men det er der ikke blevet plads til, selv om det for nogen ville gøre det endnu mere behageligt at benytte tastaturet.

Der er dog ingen tvivl om, at Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000 er klasser bedre, end hvad du normalt ser på bærbare computere.

Takket være Comfort Curve buer det en smule - ligesom vi har set på blandt andre Microsoft Wireless Comfort Keyboard 5000 - og det er på ingen måder til gene - tværtimod. Det er muligt at skrive ret hurtigt uden for mange slåfejl.

Husk at slukke for strømmen

Vi satte blandt andet vores bærbare computer på sofabordet, lænede os tilbage i de bløde puder og skrev løs på denne anmeldelse.

Vi zoomede ind, så teksten stod med store bogstaver på den lille computerskærm, og så var det en fornøjelse at ligge vandret med tastaturet på ølvommen.

Vi kom dog hurtigt til at savne trackpad'en fra vores bærbar, når der skulle ændres ting i teksten undervejs. Men ved at bruge genveje som Ctrl + s (gem), var det muligt at slippe for at røre computeren, og vi kunne blive liggende i vores zombie-stilling på sofaen.

Bluetooth skal man selv huske at slå til og fra. Ellers risikerer du, at tastaturet har suget al livet ud af de to batterier, selv om du ikke har brugt det.

Vi glemte at slukke en enkelt gang, og da vi ikke brugte tastaturet et stykke tid, var det fuldkommen drænet for energi, da vi endelig skulle bruge det.

På forsiden af tastaturet lyser en lille grøn diode, når det er tændt, så du kan se, om der bruges strøm. Det kræver dog alligevel lidt tilvænning at huske at slukke for tastaturet.

Til rigtige regnedrenge

Som en del af Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000 medfølger en numpad, altså den del af et numerisk tastatur der består af en klynge af tal fra 0-9.

Opsætningen er som på en normal lommeregner, og det er derfor let at hamre massevis af tal ind på computeren i en ruf.

Det fungerer på samme måde som med tastaturet. Aktiver Bluetooth-funktionen og vupti, så har den lille numpad kontakt til computeren.

Det er vanvittig praktisk, hvis du har brug for at indtaste en masse tal, eksempelvis hvis du skal betale regninger via netbank, eller du er ved at planlægge husholdningsbudgettet.

Da de færreste bærbare har et fuldt numerisk tastatur, kan den lille numpad være en fin løsning for både regnedrenge og andre tal-jonglører. Der følger en lille stofpose med Bluetooth Mobile Keyboard 6000, der matcher numpad'en.

Tastaturet rummer to AAA-batterier, mens numpad'en nøjes med et enkelt. Alt i alt er Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000 en udmærket løsning, hvis du er træt af tastaturet på din bærbar - men ikke er klar til at skifte computeren ud. Keyboard 6000 vil især være praktisk, hvis du også har brug for numpad'en til indtastning af tal på computeren. Ellers får du ikke fuld valuta for de 550 kroner, som Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000 i øjeblikket koster online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere