Billig Photoshop med dyre funktioner

Adobe er klar med en ny version af Photshop Elements. Den billige forbrugerversion har dog lånt en række smarte og lidt overraskende funktioner fra den professionelle og hundedyre Photoshop. Se nyskabelserne her.

Den er sikker hver gang: Adobe lancerer hvert år i september en ny udgave af Photoshop Elements. Det sker med en præcision, der vil gøre selv en ambitiøs schweizisk urmager misundelig.

Sådan er det også i år, hvor version otte af billedbehandlingsprogrammet er ved at være klar.

Som det efterhånden er tradition, leverer Adobe en håndfuld nye kryderier til Photoshop Elements, der er en billig - og neddroslet - udgave af den professionelle Photoshop, CS4.

Selv om der er store forskelle på forbrugerversionen og den professionelle udgave, så er der også ligheder, og de er blevet endnu større med Photoshop Elements 8.

Her har Adobe nemlig valgt at gøre funktionen Content Aware Scale tilgængelig. Den blev introduceret for et år siden i den professionelle CS4 (se video af funktionen her), men har allerede fået plads i Photoshop Elements. Den hedder dog noget andet, nemlig Recompose.

Men det fungerer ligesom Content Aware Scale, og det vil sige, at du kan trække i et foto for at forlænge og formindske det, uden det bliver skævvredet.

Det er smart, hvis du eksempelvis vil tilføje mere himmel til et foto eller få folk til at stå tættere sammen - selv om de i virkeligheden stod langt fra hinanden, da billedet blev taget.

Photoshop Elements 8 har også fået funktion, der minder om HDR (læs mere om HDR her). Det vil sige, at du kan tage flere fotos med forskellige eksponeringer og lægge dem sammen til ét. På den måde får det færdige billede en meget høj detaljegrad, da mørke områder lyses op, og udbrændte områder får højere kontrast. Adobe kalder funktionen Photomerge Exposure i Photoshop Elements.

Lad programmet lege bibliotekar

Der er også blevet plads til en snedig funktion i forbrugerversionen af Photoshop. De fleste har efterhånden en voksende fotosamling på computeren, men det er bøvlet at tagge, altså indeksere, de mange billeder.

Men der er hjælp på vej med Auto-Analyzer. Det kan automatisk finde frem til personer - eller rettere ansigter - og tilføje et tag til billedet, eksempelvis "Onkel Harry". De første gange skal du selv opdrage Photoshop Elements og forklare programmet, hvad personerne hedder.

Efterhånden vil det - ifølge Adobe - blive bedre og bedre til at genkende personerne og selv auto-tagge fotos. Det vil sige, at du kan vælge tagget "Onkel Harry" og få vist fotos, hvor han optræder - uden du selv har leget bibliotekar og har indekseret store mængder fotos.

Med Auto-Analyzer har du også mulighed for at filtrere i din store billedsamling, eksempelvis kan du vælge at få vist fotos med et ansigt, en lille gruppe personer og så videre.

Prisen for Photoshop Elements 8 er omkring 750 kroner, og programmet er ude i butikkerne i begyndelsen af oktober.

Samtidig lanceres en ny udgave af videoredigeringsprogrammet Premiere Elements 8, der også har fået et par nyskabelser i forhold til sin forgænger. Det gælder blandt andet muligheden for at trimme klip, så kedelige eller rystede optagelser hurtigt klippes ud.

Videoredigeringsprogrammet koster ligeledes 750 kroner, men hvis de to programmet købes samlet er prisen cirka 1.200 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere