Kloden rundt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. november 2006.


Find talenter via Blogs
At spotte de bedste it-talenter giver fortsat hovedbrud for CIO'erne, men nu kaster flere sig ud i et trick, som HR-afdelingerne allerede har brugt i et stykke tid: Joblogging. Ved at scanne blogs og netværkssider på nettet, kan CIO'en ind i mellem ramme guldet.
It-afdelingen hos FedEx har kastet sig ud i forsøget for et år siden, og værktøjet betegnes som "meget succesfuldt". En af fordelene ved at scanne blogs og netværkssider som LinkedIn.com er, at virksomhederne kan se potentielle kandidaters nuværende interesser og job. Men mange steder kan jobtilfredshen også måles:
- Når deres nuværende chef skælder dem ud, når de burde være blevet forfremmet, så er det vi ønsker at slå til og kontakte dem, siger CIO hos FedEx, John Leech, til CIO US.

It bliver til bt
Business technology er det nye information technology, lyder det fra Forrester Researchs VP og Research Director, Laurie M. Orlov. Det nye begreb repræsenterer it's fremtid, ifølge hendes seneste rapport "Business Technology: Do Business Execs Get IT?".
- It-afdelingen bliver mere fokuseret på forretningen og ikke så meget teknologierne, siger hun til CIO US. Hun mener, at der er en klar forudsætning for, at it og forretningen kan følges ad:
- Alle ledende medarbejdere skal kunne bestå en it-videntest, mener hun.

Indere søger amerikanere
Nu går de indiske it-serviceselskaber på jagt efter amerikanerne. Hovedsageligt sker ansættelserne i USA, men en del sendes også til Indien. En af de store støvsugere af kompetencer er Tata Consultancy Services. Virksomheden har indtil videre 600 amerikanere på lønningslisten, men forventer at hyre 1.000 mere i løbet af det kommende år.

Video sluger pladsen
Ifølge videositet YouTube ser mere end en million personer hver dag på en af webfænomenets mange streamede videoer. Men ved du, hvor mange ansatte i din virksomhed, der ser dem? Måske burde du. Webvideoernes kraftigt stigende popularitet kan medføre båndbreddeproblemer, hvis de ikke styres rigtigt.
At lukke for videotrafikken er den mest drastiske og formentlig også mest upopulære løsning. Men der findes også forskellige teknologier, der kan håndtere båndbredde-problemer. De traditionelle af slagsen hjælper med allokering af båndbredde til kritiske applikationer, mens nyere udstyr giver mulighed for håndtering af regler for brug af video. Her er tre af slagsen:
1. Juniper WXC 500 and 250
Disse båndbredde-allokerende enheder kan hjælpe en virksomhed med at håndtere video og applikationer, som æder af båndbredden. Med mellem 40 GB og 3 terabytes harddiske kan maskinerne gemme bidder af filmstykker, der vises ofte, så WAN-forbindelsen kun skal transportere ændringer i disse.
2. Cisco WAE aplliances
WAE-løsninger overvåger og gør det muligt at kontrollere, hvordan båndbredden udnyttes af forskellige applikationer og video. Oven på løsningen kan man lægge Cisco Applications and Content Networking System software og tilføje moduler for Cisco Integrated Services Routers, som vil byde på helt specielle videofunktionaliteter, eksempelvis komprimering, caching og andre tricks til at reducere flowet af video over WAN-forbindelsen.
3. Blue Coat SG appliances
Gør det nemt at opsætte regler for brug af video. Eksempelvis kan man blokere for specifikke sider eller dele af sider på forskellige tidspunkter eller simpelthen sænke strømmen af video, når det bliver for trangt på WAN-forbindelsen. -rost

OriginalModTime: 14-11-2006 13:26:43




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere