Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. september 2006.


Vidste du ...
... at alverdens computerbrugere, ifølge et estimat begået af Carnegie Mellon University, i 2003 tilsammen fornøjede sig i ni milliarder timer med at spille
solitaire på deres pc'er?

Sving svigermor i stemning
Stormagasinet Harrods i London har for længst fundet julepynten frem og dermed skudt årets store hurlumhejsæson i gang, så for den ansvarsbevidste er det ikke spor for tidligt at tage hul på de næste 100 dages indkøbsmareridt.
For eksempel med denne smagfuldt twistende, mikrofonbevæbnede julemand, der kun behøver en USB-port for at fornøje/-peste (det ønskede understreges) sin omverden med den alt for udødelige "Jingle Bells".
Ikke et ord om hadegaver, men her på redaktionen foreslår vi den såkaldte "perfect gift for the holidays", som leverandøren Brando (http://usb.brando.com.hk) ubeskedent forherliger den 30 centimeter høje afskyelighed, bedst anvendt som forskuds-
gå-væk-erkendtlighed til den eller de familiemedlemmer, man helst ser i rap galop ud ad vintervejen, når den ellers så søde juletid indfinder sig.

Matematisk bevis: Øl slår vand!
Australierne er notoriske øl-elskere, men at den gyldne drik nu også foretrækkes til forskning i væsker på højt avanceret videnskabeligt niveau frem for vort naturlige, allestedsnærværende vand, må alligevel betegnes som en kuriøs nyhed.
Forklaringen skal da også findes i den it-skabte virtuelle verden, hvor kun fantasien sætter grænser. Det australske Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) og Korean Electronics and Telecommunications Research Institute har kastet sig ud i en omfattende analyse af øllets måde at bevæge sig på, og ved brug af komplekse matematiske algoritmer skal resultaterne danne grundlag for computergrafisk teknologi til film- og spilbrancherne, der kan simulere vands bevægelser, så det næppe kan skelnes fra den ægte vare. Forskningsleder
Mahesh Prakash siger til avisen Sydney Morning Herald, at øllets farve, konsistens, bobler og skum tilsammen frister de avancerede algoritmer langt mere end det rene vand (surprise!)
Det fire år lange projekt bliver højst tænkeligt en kostbar affære - ikke mindst fordi forskerne er uden ølsponsor, og råvarerne derfor må indkøbes til høkerpris. Dermed kan vel også imødeses et projektresultat, garanteret en vis grad af soberhed.

Billedtekst: bølgegang For os andre er det ikke til at se det ... men set i videnskabeligt perspektiv har vand ikke nær samme lighed med vand som øl (og i mere uvidenskabeligt perspektiv næppe heller samme opblødende effekt på et langt og tørt forskningsprojekt).

Untrustworthy computing?
Det er altså ikke nemt at være verdens største softwareselskab! En syndflod af kritik over sikkerheden, eller mangel på samme, i Microsofts styresystemer og programmer er skyllet ind over virksomheden i årevis.
Siden har Microsoft dryppet et patchwork, så guderne må sig forbarme, i de mange huller, og nu - med det næste Windows Vista - skal det være slut, for systemet vil ganske enkelt være født med sit eget, indbyggede sikkerhedsprogram. Og så ikke mere brok, tak!
Der er bare lige det lille "men", at det synes vores allesammens EU-Kommission, bestemt ikke er nogen god idé. Det er nemlig synd for Microsofts konkurrenter, at de så ikke får et ben til jorden med deres rivaliserende sikkerhedsprodukter.
Kommissionens to år gamle krav til Microsoft om at "unbundle" audio/video-spilleren Media Player fra Windows - fulgt af en bødesjat på knap fire milliarder kroner - viste sig jo ellers som en noget tvivlsom succes: Salget af den amputerede europa-version, der blev lanceret under navnet Edition N, har været absolut overskueligt og har dermed hverken gjort Microsoft, dets konkurrenter eller kunderne lykkeligere.

Djævlens Sikkerhedsleksikon, 2.01
Risiko (subst.): Uundgåelig del af tilværelsen, som CEO'en forsøger at lukke øjnene for, CFO'en forsøger at skjule, CIO'en forsøger at forstå og CSO'en forsøger at kontrollere.

Fejltrin i videnskabens mindelund
Det Skæve Tårn, Pisa, 1173-1370: Er blevet kaldt verdens mest berømte fejltrin og er begået af ukendt arkitekt: Opført på overflade-udtørret sumpareal med ekstremt høj grundvandstand, hvorved undergrunden er i konstant bevægelse. Tilmed er det 15.000 ton tunge tårn bygget af en porøs blanding af marmor og limsten, men står dog i dag mere stabilt end nogensinde i kraft af utallige forsøg gennem tiderne på at udbedre konstruktionsfejlene.

Ugens citat
"Kun p....sure mennesker kan ændre verden. Innovation skabes ikke af "markedsanalyse", men af folk, der er afsindigt irriterede over tingenes tilstand".Tom Peters

OriginalModTime: 14-09-2006 14:34:25




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere