Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. september 2006.


Vidste du ...
... at engelsk, som (naturligvis) er det foretrukne sprog på nettet, ifølge Digital Economic Fact Book 2006 anvendes af 312 millioner brugere globalt? Og at kinesisk som det næst­populæreste sprog "tales" af 132,2 millioner netbrugere?

Forrådte finker i fedtefadet
Enten elsker de det, eller også hader de det - det cirka et år gamle websted Don't Date Him Girl, og underligt nok tilhører den første gruppe typisk amerikanere af kvindekønnet og den anden det modsatte.
Det omstridte forum lægger nemlig database til cirka 600.000 anonyme eks-elskerinders, -koners og -kæresters ikke alt for flatterende reklame for deres eks'er, hvilket blandt andet en 38-årig fyr fra Pittsburgh i Pennsylvania, Todd Hollis, ifølge avisen Miami Herald har fået at føle.
I den søgbare database beskyldes Todd af hele fire vragede fruentimmere for alt fra utroskab med indtil flere "udenoms" på én gang til at sprede herpes og være skabsbøsse - og så er han oven i købet belastet af en bestilling som advokat!
Selv om hjemmesiden stiller serverplads til rådighed for ethvert hankønsvæsen med trang til at forsvare sig mod eks'eres beskyldninger, er det ikke tilstrækkeligt for den dybt krænkede Todd, som nu har grebet til et våben lige ved hånden: Et sagsanlæg for ærekrænkelse mod ikke blot de fire kvinder, men også mod webstedets stifter og efter hans mening budbringer af injurierne, Tasha Joseph.
Med underholdning fra et virkeligt liv dette - hvem pokker har så brug for "Desperate House­wives"? Tjek selv på Dontdatehimgirl.com.
Foto: Don't Date Him Girl

Kragetæer - nu med sexet akronym
Inden for it-sikkerhed rumsterer man nu med endnu et frækt buzzword - CAPTCHA - en ikke helt mundret forkortelse for det endnu mindre mundrette Completely Automated Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart. Eller på helt jævnt dansk: Fuldstændigt automatiseret offentlig Turing-test til skelnen mellem computere og mennesker.
Forkortelsen, der får en til at tænke i eksotiske fjendebilleder fra Ian Flemings nok så berømte spionromaner, betegner en forholdsvis vandtæt stopprøve, som visse hjemmesider har indført for at garantere interaktion med mennesker af kød og blod og ikke computerunderstøttede Terminatorer, der giver sig ud for at være det. Sidstnævnte formodes nemlig ikke at være i stand til at skelne et sæt viste "u-digitale" kragetæer, som skal indtastes før adgang til visse tjenester online.
I lang tid havde de it-sikkerhedsansvarlige ellers rigeligt at se til med at sætte deres systemer i stand til at verificere, at folk var, hvem de påstod, de var. Siden har kampen mod spam og lignende maskinelt genererede online-chikanerier altså også gjort det nødvendigt at få bekræftet, hvad de er.

Djævlens Sikkerhedsleksikon, 2.01
Outsourcing, globalt (subst.): En proces rettet mod at gøre sårbarheder billigere, mere effektive og tilgængelige på 37 forskellige sprog i ni forskellige tidszoner.

Ugens citat:
"Teknologiens guldalder var sidst i 1990'erne, hvor alle, der kunne stave til "IT", var i arbejde, men sådan er det ikke længere." Joe Marshall, konsulent hos People in Computers, om nutidens flytning af it-beslutninger til direktionsgangene.

Fejltrin i videnskabens mindelund
Firestones "500"-radialdæk, 1970'erne: Disse stålarmerede radialdæk lod vand trænge ind under slidbanerne og fik efterhånden beklædningen til at ruste, så slidbanerne røg af - typisk ved høj fart. Snesevis af dødsfald senere gav Firestone først forbrugerne skylden, men tilbagekaldte siden 10 millioner dæk.

Billedtekst:
Lakmusprøven, som giver computere hovedbrud, men de fleste mennesker består, kan for eksempel se ud som denne, der er dumpet fra nyhedstjenesten CNets hjemmeside.

OriginalModTime: 08-09-2006 11:09:01




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere