Ussings forslag til flere it-folk i arbejde

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. september 2006.


Prosa-formand Peter Ussing foreslår blandt andet, at virksomhederne søger bredere efter medarbejdere og sender folk på kurser.

Prosa har 500 ledige medlemmer. Det drejer sig om datamatikere uden erfaring, erfarne folk, der ikke har arbejdet med de nyeste systemer, samt en gruppe danskere med anden etnisk baggrund, der har haft svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.
Peter Ussing, formand for Prosa, foreslår, at virksomhederne søger bredere og sender folk på kurser, der opdaterer deres viden.
Hos IT-Branchen svarer administrerende direktør Jakob Lyngsø, at forslaget lyder sympatisk, men urealistisk.
- Jeg tror ikke, der er ressourcer i virksomhederne til det. Vi opfordrer datamatikerne til at få opgraderet deres uddannelser, siger han.

I de kommende overenskomster vil Peter Ussing gerne have mere efteruddannelse af it-medarbejderne på programmet. Han mener, at for mange firmaer og medarbejdere overser betydningen af efteruddannelse i en hektisk hverdag. Det giver bagslag på længere sigt, mener han.
Heller ikke på det område kan Jakob Lyngsø tilslutte sig Ussings vurdering.
- Jeg kender ikke en virksomhed, som ikke opgraderer sine medarbejdere i forhold til opgaverne. Vi har faktisk aldrig set så mange videreuddanne sig som i dag, siger Jakob Lyngsø.

Der er ikke folk nok i Danmark, som er uddannede i SAP-systemer. Derfor risikerer en virksomhed, som betaler for at uddanne en SAP-medarbejder, at en konkurrent efterfølgende hyrer medarbejderen. Konsekvensen er, at der ikke bliver uddannet særlig mange. Peter Ussing foreslår, at der indgås et samarbejde mellem virksomhederne og eventuelt staten om at uddanne flere i SAP.
Jakob Lyngsø mener ikke, at der er grund til at regulere på området. Han peger på, at efterspørgslen efter specialuddannede medarbejdere af sig selv vil gøre det attraktivt for virksomhederne at uddanne medarbejdere.

OriginalModTime: 31-08-2006 15:42:29




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere