Væksthus vokser ud af IT-Universitetet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. juni 2006.


IT-Universitetets væksthus overtager ubenyttede kvadratmeter i Københavns Universitet Amagers gamle bygninger.
Det succesfulde IT-væksthuset for nye virksomheder på IT-Universitetet (ITU) i Ørestaden, får snart midlertidigt opfyldt ønsket om mere plads til nye, innovative it-virksomheder og andre kreative erhverv.
Kontrakten om at overtage først 3.000 og siden op til 9.000 kvadratmeter af Københavns Universitet Amagers (KUA) bygninger, er netop på vej til at blive underskrevet. Ifølge planerne flytter de første nye it-virksomheder ind til juli.
IT-væksthuset er også kendt som 5te på grund af placeringen oppe på øverste etage i ITU. Efter starten i marts sidste år blev de cirka 3.000 kvadratmeter lynhurtigt fyldt op, og allerede inden årsskiftet har virksomheder stået i kø for at komme ind. I perioder har der været tre-fire ansøgninger om ugen.
5te har også tiltrukket innovative udenlandske virksomheder, som har villet leje sig ind i det danske vækstmiljø. Men alle har de indtil nu fået et nej og desværre, alt optaget.
- Presset har til tider været enormt, så vi har været nødt til at kigge efter noget andet. Vi har fået henvendelser fra norske, engelske og amerikanske virksomheder, der gerne ville flytte ind, og det har næsten ikke været til at bære at skulle sig nej på grund af pladsmangel, sige Sam K. Steffensen, chef for IT-væksthuset.

Den ulykkelige situation ser nu ud til at løse sig. I hvert fald midlertidigt. Der er nemlig masser af plads på det gamle KUA efter Københavns Universitet har bygget nyt i Ørestaden lige ved siden af.
- Vi gik en tur derover og kiggede. Jeg var nærmest chokeret over at finde ud af, at al den plads bare lå ubenyttet hen, fortæller Sam K. Steffensen.
I samarbejde med Peter Torstensen, direktør for Symbion, gik han i gang med at undersøge mulighederne for at leje sig ind. I dag, efter et par måneders sagsbehandling, er kontrakten med staten om en midlertidig lejeaftale af dele af lokalerne næsten på plads.
Kontrakten bliver indgået mellem staten og Symbion, foreløbig for en to-årig periode. Dermed må IT-væksthuset belave sig på at skulle rykke ud og finde andre løsninger, når de to år er gået.
- Så længe bygninger står tomme, er de meget velkomne til at benytte dem, siger udlejningschef Ulrik Abild, Universitets- og Bygningsstyrelsen under Videnskabsministeriet.
Han kan ikke oplyse, om det er slut med at bruge KUA til it-vækst, når kontrakten udløber, da styrelsen i øjeblikket afventer et aktstykke om Københavns Universitets helhedsplan.
- Men det er en win-win-situation, at iværksætterne er der. Vi har ingen interesse i at smide dem ud, før det er nødvendigt, siger Ulrik Abild.

KUA's lokaler fremstår i øjeblikket ikke som blandt de mest spændende byggerier i landet. KUA blev bygget som midlertidigt universitet i 70'erne, og har gennem tiden fået mange hug for sit indeklima, mørke gange og brune og orange farver. Så iværksættervirksomhederne skal regne med at skulle male lidt selv. IT-væksthuset og Symbion sørger til gengæld for, at fællesfaciliteterne er i orden.
- Den rustikke garage-feeling kan vi godt imødekomme ovre på KUA, siger Sam K. Steffensen med et grin og fortsætter:
- Men bare vent og se hvor lækkert og "hipt", det kan blive. Lige nu er to unge arkitekter fra arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group, BIG, i gang med at kigge stedet efter i sømmene for nye indretningsmuligheder.
ITU's væksthus regner med at besætte kvadratmeterne med især kreative virksomheder som spilbranchen, medie og design. Den vil også kunne udnytte mulighederne i at bo i samme hus som Filmvidenskab, der stadig holder til på KUA.
Den nye del af væksthuset har endnu ikke fået sit navn. "Det ny 5te" er ikke en mulighed i KUA's lave bygninger.
- Måske skulle vi udskrive en konkurrence, funderer Sam K. Steffensen, som gerne modtager navneforslag fra Computerworlds læsere.

Billedtekst:
Plads IT-Universitetets succesfulde væksthus får nu løst sit pladsproblem, i hvert fald de kommende to år. En lejekontrakt på dele af det gamle Københavns Universitet Amagers bygninger er lige på trapperne.

OriginalModTime: 22-06-2006 15:06:38




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere