Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. april 2006.


Vidste du ...
... at en reduktion i udbredelsen af piratsoftware på blot ti procent i Sysøstasien ifølge BSA og IDC ville tilføre området to millioner nye job og forøge regionens samlede bruttonationalprodukt med 830 milliarder kroner?

Ugens citat
"Branchen frygter, at folk vil gå et andet sted hen, hvis de ikke låses fast. Men det kalder man altså slaveri!"

Open source-fortaler og direktør i Linux
Interna­tional Jon "Maddog" Hall om
leverandørerne af kommerciel software.

Selvhjælpsgrupper for job-junkier
Sidder du og læser disse linjer klokken 02.17 om natten, mens resten af familien har snuet i timevis? Eller overvejer du seriøst at (tage på) arbejde i morgen, selv om lørdagen som arbejdsdag har været nedlagt i 40 år? I så fald døjer du sandsynligvis med et misbrugsproblem i klasse med alkoholisme, narko- og ludomani.
I flere europæiske lande - samt naturligvis i USA - har sygelig arbejdsnarkomani - workaholism - efterhånden antaget dimensioner, som har fået de ramte til at stifte fællesskaber efter den velkendte AA-model, der hjælper alkoholikere ud af deres misbrug. Selv i USA kan det typiske antal deltagere i de ugentlige møder i Workaholics Anonymous (WA) dog endnu tælles på en hånd.
"Arbejdsnarkomaner har ganske enkelt for travlt til at komme til møderne", joker et af de få aktive medlemmer.
Men uanset, hvor samfundsgavnlig tilstanden umiddelbart kan forekomme, er den alvorlig nok og kan ubehandlet føre til udbrændthed, bitterhed og kynisme samt såkaldt dysfunktionel adfærd såvel på arbejdspladsen som i privatlivet.
Workaholiske kendetegn er blandt andet: Perfektionisme, ­pessimisme, opretholdelse af selvværd udelukkende via jobbet, overdreven travlhed, usund levevis og en kronisk overbooket kalender. Ja, og så har de hårdest ramte ofte end ikke et job!
Billedtekst:
Diagnosen er klar Bemærk fartstriberne, blikkets retning mod symbolet for al travlhed - uret - og ikke mindst den særdeles lårkorte og sundhedsskadelige dresscode! Arkivfoto

Puds modepolitiet
på Linux-folket!
Man behøver næppe være edsvoren tøjlaps a la Mads Christensen for at vide, at slips og sandaler ... det kan man ikke! Imidlertid handler det umage beklædningsmiks ikke kun om modeæstetik, men om en klædeskabskløft, der har fatale negative konsekvenser for en hel it-sektor - open source.
Der er alt for mange hestehaler og sandaler i Linux-verdenen, mener tidligere CIO i den open source-­begejstrede delstat Massachusetts Peter Quinn. ­Linux-flippernes uprofessionelle fremtoning er noget juks og hindrer dialog med de slipseklædte beslutningstagere, som traditionelt har større sprog­fællesskab med kommercielle softwareudbydere. Man skal være klædt på til succes, siger Quinn til CNet.

Bits, bytes og små grønne mænd
Tidligere var han manden bag hele Microsofts softwareudvikling og legendariske produkter som Word og Excel, men nu stiler han endnu højere: Ungarskfødte Charles Simonyi vil være verdens femte rumturist. Den lille sviptur på en uge vil prismæssigt ligge en kende over charterrejseniveau: Cirka 124 millioner kroner for blot en enkelt opredning.
Men det er ifølge CNN.com en gammel drøm, der går i opfyldelse for den tidligere Microsoft-udvikler og nuværende leder af International Software, som han stiftede i 2002. Desuden er Simonyi en erfaren pilot - om end i det daglige knap så højtflyvende.

vordende rumturist Charles Simonyi er ingen novice i eksotisk rejseri.
For eksempel besøgte han
i 2000 Danmark, hvor han
i øvrigt i 1960'erne brugte Regnecentralen som afsæt for sin karriere.
Foto: Torben Klint

OriginalModTime: 20-04-2006 14:32:26




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere