IBM er bedst til mangfoldighed

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. marts 2006.


IBM har en politik om flere kvinder i it-branchen, åbenhed om homoseksualitet og hjælp til handicappede ansatte. Derfor får selskabet årets pris for mangfoldighed, stiftet af Institut for Menneskerettigheder.

IBM kunne i går sende sin mangfoldighedsleder, Stine Brandbjerg, på podiet i Børssalen i København for at modtage MIA-prisen 2006, Mangfoldighed I Arbejdslivet, som er stiftet af Institut for Menneskerettigheder.
IBM får prisen for at turde sige lige ud, at mangfoldighed og ligebehandling ikke kun handler om at hjælpe en bestemt minoritet, men om at gøre virksomheden konkurrencedygtig.
IBM støtter sine medarbejdere med minoritetsbaggrunde, signalerer at handicap ikke er en hindring - heller ikke for at få en lederstilling, ligesom virksomheden har et netværk for homoseksuelle medarbejdere. Samtidig arbejdes der for at
få flere etniske minoriter og 
kvin­der ansat, hedder det i begrundelsen for kåringen.
Som noget unikt har IBM en mangfoldighedsleder.
- Mangfoldighed er ikke bare endnu et amerikansk modefænomen. En formuleret mangfoldighedspolitik på arbejdspladsen hjælper minoriteterne og styrker arbejdsklimaet. Det er til gavn for alle. Men mangfoldigheden på arbejdspladsen sikres først, når vi sætter nogle spillerregler op for, hvordan vi skal behandle hinanden, fortæller Stine Brandbjerg, Diversity Manager hos IBM.

IBM's værdigrundlag har rødder tilbage til 1914, hvor Thomas Watson, som grundlagde IBM, formulerede sin grund­regel om "Respect for the individual". I mere end 20 år har IBM's mangfoldighedspolitik omfattet referencer til seksuel orientering, og IBM var en af de første virksomheder i verden, der indførte en mangfoldighedspolitik.
Det er tredje gang, at Institut for Menneskerettigheder uddeler MIA-prisen. Sidste år gik den til blandt andre Novo Nordisk-koncernen og Experimentarium. Forrige år fik TDC prisen.

Billedtekst:
- Der skal være spilleregler for, hvordan vi behandler hinanden på arbejdspladsen, for at sikre mangfoldigheden, mener IBM's Diversity Manager, Stine Brandbjerg.

OriginalModTime: 30-03-2006 14:06:11




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere