Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. marts 2006.


Vidste du ...
... at Microsoft ifølge rygtesmede pønser på at skubbe Windows Vista ind på alle hitlisters moder - fortegnelsen over magtfulde Oprah Winfreys yndlingsejendele? På listen ses i forvejen tech'elige mærkevarer som Blackberry, Dell og Sony.

Æblekrigere i begrænset oplag
For inkarnerede Mac-freaks er der nu unik mulighed for at skilte med sit tilhørsforhold. I anledning af
Apple Computers 30 års-jubilæum i morgen, lørdag, har den belgiske online-butik Skwat ladet producere en fødselsdags-t-shirt påtrykt de to Apple-stiftere Steve og Steve som tegneseriefigurer i et Starwars-miljø. Trøjen er kun fremstillet i 300 eksemplarer og koster 40 euro (cirka 300 kroner). Den kan bestilles på www.skwat.be.

Scenen er din, Gearløs!
USA har fået endnu en wannabe-spækket tv-serie til almen udlevelse af drømmen om den amerikanske drøm.
I bedste Popstars-stil skal USA's fremtidige håb udi opfinderkunsten i løbet af 10 "American Inventor"-
programmer kåres ef-
ter stem-hjem-metoden. Bag idéen står briten Simon Cowell, der selv er opfinder af "American Idol"-konceptet - og for øvrigt også af de britiske boybands Westlife og Five.
I landet, hvor alt kan lade sig gøre (herunder at gøre macho-skuespillere til både guvernører og præsidenter) stod 10.000 innovative eksistenser oprindeligt i kø til optagelsesprøverne, der foregik i syv store amerikanske byer. Feltet er nu indskrænket til en håndfuld, som hver har fået 50.000 dollars til finpudsning af deres opfindelser, og efter et genkendeligt koncept er det så op til seerne at sortere fårene fra bukkene. Kun én vinder bliver tilbage til at høste præmien på en million dollars og udsigten til masseproduktion af sin opfindelse.
Cowells definition af en ægte vinder vil være en opfindelse, som "ethvert hjem ikke vil kunne leve uden" og med engennemslagskraft a la de gule Post-it-lapper eller Rubiks terning - hverken mere eller mindre. Så nu venter Guds eget land sikkert i åndeløs spænding på, hvor
dan "American Inventor"-bidrag som en kakerlakracerbane, en habitkuffert til at lade vandet i og en stav til at vifte pumaer væk med, ender i opløbet.

Ugens citat:
"Sidder man og venter på "den næste store ting", så drop det. Der vil slet ikke komme nogen næste store ting".

Bud på hardware-produktionens udvikling,
fremsat af Nicolas Donofrio, teknologi- og innovationsdirektør i IBM, i et interview med ZDNet.

Nye på bankboksernes verdensrangliste
Mens Bill Gates klæber til tronen for 12. år i træk på bladet Forbes' liste over verdens mægtigste pengemænd m/k, er nye it-navne begyndt at puste ham i nakken - om end foreløbig på en vis afstand:
Ind som nummer 645 ud af de i alt 793 milliardærer er trådt stifteren af indiske Infosys, Narayana Murthy, med en formue på 1,2 milliarder dollars.
Ægteparret bag de to Taiwan-firmaer HTC og Via, Cher Wang og Wenchi Chen, er dumpet ind helt oppe på 365.-pladsen med deres 2,1 milliarder. Endnu en højdespringer er den 34-årige inder Anurag Dikshit, hvis pengekasse på 3,3 milliarder dollars (nummer 207 på listen) må formodes at være et lille plaster på såret for et bekymrende døbenavn. Dikshit er stifter af online­casinoet PartyGaming, der holder til i Gibraltar.
Googles unge grundlæggere, Sergey Bin og Larry Page, halede ind på Gates ved at rykke fra en 55.-plads op på henholdsvis en 26.- og 27.-plads, og det samme gjorde Gates' gamle makker, Paul Allen. Han gik frem fra nummer syv til nummer seks og er nu god for 22 milliarder dollars. Michael Dell avancerede fra 18.- til 12.-pladsen, mens Oracles Larry Ellison er taget på skarp deroute fra sin placering for få år tilbage blandt de allerøverste. Ellisons formue er på et år skrumpet fra 18,4 til 16 milliarder dollars, og han er nu nummer 15 på listen.

Effektivitet uden omsvøb
Tøjlerne er måske nok stramme, men det er hverken slips eller strømper, når et udsnit af verdensbefolkningen er på hjemmearbejde, viser en nærgående global rundspørge, foretaget af Insight Express og sikkerhedsfirmaet SonicWall.
Den nøgne sandhed er nemlig, at en ud af otte mænd og en ud af 14 kvinder ikke er påklædt, når de passer deres arbejde på hjemmepinden.
Ud over business-dresset får vand og sæbe i mange tilfælde også en day off: Over halvdelen af de adspurgte kvinder springer badet over på deres hjemmearbejdsdage kun overgået af deres mandlige modstykker, hvor blot en tredjedel bruger tid på den slags personlige hygiejne.
Og den rustikke adfærd har tilsyneladende flere fordele, for tre fjerdedele af de 941 adspurgte hævder, at de er mere produktive, når de arbejder hjemme - en påstand, som 61 procent er overbevist om, at chefen vil give dem ret i.

OriginalModTime: 30-03-2006 14:48:52




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere