Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. marts 2006.


Vidste du ...
... at 56 procent af de 300 trådløse netværk, der var installeret på CeBIT, stod pivåbne for omverdenen? Trods større sikkerhedsbevidsthed end det globale gennemsnit på 70 procent er det ifølge Kaspersky Lab langt fra optimal standard på en teknologi-messe.

Ugens citat
"Lige nu er det fuldt forståeligt, når mange mener, "det her ikke er noget for mig". Det er både for dyrt og for besværligt at bruge. Men med tiden er jeg sikker på, at forbedringer vil gøre det til allemandseje - på linje med tv'et og telefonen".

IDG-direktør Robert
Met­calfe, i 1996, om
internettets potentielle
fremtidsudsigter.

Live fra afgrundens rand
I fald ens blod skulle være tykkere af kujon-gener end af vovehals-ditto, kan man tage teknologien til hjælp og opleve naturens ekstremer på tæt hold, uden fare for liv og lemmer.
En sådan destination finder man ifølge CNet på hjemmesiden www.avo.alaska.edu, hvor den virtuelle eventyrer tilbydes nærkontakt med lava, røg og damp fra en for tiden særdeles aktiv vulkan i Alaska, Augustine.
Vulkanen kom i udbrud 11. januar med et eksplosivt bøvs, der sendte enorme mængder aske kilometer i vejret. Siden har Augustine udvist vekslende aggressivitet og har på sine venligsindede dage givet forholdsvis uhindret adgang for videnskabsfolk til at opstille måleudstyr og cirka 30 webkameraer, som blandt andet forsyner hjemmesiden med næsten-direkte optagelser og fakta fra endnu et af verdens brændpunkter.
Billedtekst:
Et webcam renses for sne og aske med den dampende vulkan som spektakulær kulisse. Foto: Alaska Volcano Observatory

relativitetsteori Kridt selv tavlen af på www.hetemeel.com/einsteinform.php

Halløj i burhønseriet
Blandt civiliserede erhvervsaktive, stuvet sammen i tætpakkede kontorlandskaber, er udbrud af nabokrige heldigvis et særsyn, men i USA indrømmer mange, at der ikke skal meget hensynsløs adfærd fra kollegerne til, før lunten antændes.
En rundspørge blandt 2.318 ansatte, som refereres af CNN.com, afslører de største utåleligheder, man kan byde hinanden i det moderne kontormiljø - herunder: Nedladende omgangstoner, offentlige skideballer, flueknepperi, ringende mobiltelefoner, telefoner med medhør og private telefonsamtaler. Folk, der ikke kan dy sig for at fingere med deres PDA'er under møder, er ligeledes en forbandelse.
Sidst, men ikke mindst, er der de kolleger, som slet ikke har lært at bruge telefonen: Højt-talerne, hvis decibelniveau forpester omgivelserne, hvad enten de råber sig gennem en samtale ansigt til ansigt eller ansigt til telefonrør.
Billedtekst:

Frk. Petersen går til filmen
Det er ikke til at se det, men den kyseklædte brunette på forsiden af adskillige generationers rosinæske har rundet 90 år. Fødselsdagsgaven fra skønhedens arbejdsgiver, firmaet Sun-Maid, var intet mindre end et helt nyt liv - og et digitaliseret et af slagsen oven i købet. Det skriver nyhedsbureauet Associated Press.
På Sun-Maids hjemmeside kan pigen for første gang iagttages i gratiøs bevægelse i sine rosiners oprindelige vinmark. Om end hendes forvandling langt fra tangerer det epokegørende, er det langt fra første gang, det berømte logo fra 1916 undergår en modernisering. Det skete senest i 1970, hvorfra den nuværende version stammer. Den løbende opdatering har dog betydet, at ligheden med virkelighedens Sun-Maid - den unge, californiske pige, som sad model til det oprindelige logo - med tiden er forsvundet hen, hvor vinen gror.
Den eksotisk udseende model hed noget så ueksotisk som Petersen til efternavn, (Lorraine Collett til fornavn), og frem til sin død i 1983 var hun en fornem og aktiv repræsentant for Sun-Maids rynkede frugter.
90 år og mere levende end nogensinde.
Foto: Sun-Maid

OriginalModTime: 23-03-2006 15:08:40




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere