Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. marts 2006.


Vidste du ...
... at kun fem procent af alle internet-
brugere i Europa
ifølge Jupiter
Research betalte for at downloade digital musik i 2005?

Hammer? Nej, fluesmækker!
Det amerikanske spillecasino Golden Palace var helt undtagelsesvist ikke at finde blandt de bydende på endnu et underligt klenodie af tvivlsom værdi på eBay-auktion: En bog indeholdende de jordiske rester af en 131 år gammel stueflue!
Køberen var derimod en internetudbyder i Los Angeles, som åbenbart ville gøre hvad som helst for at få sit navn i avisen (hvilket hermed ikke lykkedes!).
En halvdød flue i en flaske ville i det mindste have budt på en potentiel performance-værdi, mens en flaske med tequila og en 131 år gammel orm kunne have repræsenteret et liebhaveri, der var til at forstå!
Billedtekst:
Stendød stueflue - se side 117.
Arkivfoto

Verdens største Windows-fejl
Det var en fejlmelding i bogstaveligste forstand af dimensioner, adskillige newyorkere for nylig blev øjenvidner til, da en storskærm over Times Square pludselig fik noget galt i halsen og hostede op med en Windows XP-dialogboks.
Imidlertid skulle der ikke være hold i ellers massive rygter om, at en håndfuld turister var blevet ilde tilredt i forsøget på at klikke på "Send Error Report"-knappen.

Det er jo edb
Der står alt andet end "rend os i traditionerne" i overskriften for denne virkelige it-beretning fra Guds eget land:
I firmaets indkøbsafdeling havde de i årevis vænnet sig til at hente data ud af en minicomputer og føre dem over i et regneark for derefter bruge en lommeregner til manuelt at finde resultatet ved at lægge beløbene sammen.
En ny it-chef træder ind på scenen og studser over det særegne syn, hvorefter han demonstrerer, hvordan regnearket automatisk kan udføre sammentællingen for dem.
Deres svar?
"Mange tak. Men hvordan kan vi så vide, at summerne er korrekt lagt sammen?"
Billedtekst:
aha Jeps, der er intet som gammel teknologi, når den nye nu ikke altid er til at stole på.
Arkivfoto

Modedims som pavegave
Beethoven, Mozart, Chopin, Tchaikovsky og Stravinsky skulle, forlyder det, alle ligge preload'et på den iPod Nano, som den katolske kirkes overhoved, pave Benedict XVI, netop er blevet ejer af. Hvorvidt Tom Lehrers legendariske "Vatican Rag" også er indlemmet i den musikalske samling, melder historien derimod ikke noget om.
Skulle denne nyhed fremkalde billeder på nethinden af en pave i fuldt ornat på shopping i en elektronikbutik, må vi dog skuffe. Den lille musikafspiller er en gave fra Vatikanets egen radiostation, som paven har besøgt i anledning af stationens 75 års jubilæum.
Helt galt i byen kan Vatikan-radiochef og jesuiterpræst Frederico Lombardi ikke være gået med gaven, for ifølge IDG News Service skulle de 2GB i superhot Apple-design være blevet modtaget af paven med ordene: "Computerteknologi er fremtiden".
Billedtekst:
ipope Hos Apple emmer korridorerne formentlig af pavestolthed over, at selveste Benedict XVI nu også er med på iPod-moden.
Foto: PRNewsFoto

Ugens citat:
"I en ikke-ideel verden var vi nødt til at til at træffe en ikke-ideel beslutning".
Googles kommunikationsdirektør Elliott Schrage i sagen om søgemaskinens censurering af indhold i Kina.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere