ERP-system på linux-platform giver besparelser

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 3. marts 2006.


I slutningen af 2004 begyndte distributørvirksomheden ACTE's Alpha-servere at få problemer med at følge med arbejdspresset. It-chef hos ACTE, Jørgen Schultz, skulle derfor beslutte, hvad der skulle erstatte de fire et halvt år gamle servere.
- Vores ERP-system Guide fra Guideix kørte på Alpha-servere med HP-UX, og vi var egentlig tilfredse med den kombination. De kunne dog ikke følge med belastningen mere, fortæller Jørgen Schultz. Da ERP-leverandøren Guideix sammen med IBM kom med et tilbud om at skifte platform til en Linux-baseret xSeries 445-server med otte CPU'er, valgte Jørgen Schultz at slå til.
- Det var prisen, der afgjorde det. Tre års service på de gamle Alpha-servere ville have kostet det samme, som det kostede at købe den nye maskine, så den tjener sig hjem i løbet af tre år. Da den nye maskine samtidig blev leveret med tre års on-site servicegaranti, var det en forholdsvis enkel beslutning. Det var et rent og skært økonomisk spørgsmål om, hvor vi ville få mest for pengene, siger Jørgen Schultz.
Siden 1994 har ACTE anvendt ERP-systemet Guide. ACTE har således været en af de første brugere af systemet og har derfor haft stor indflydelse på udviklingen af Guide.
- En masse af den udvikling, der blev lavet i starten, var noget som vi var med til at betale. Når vi fandt ud af, at vi havde behov for noget funktionalitet, betalte vi Guideix for at implementere det. På den måde har vi i dag et system, som passer os fint, siger Jørgen Schultz.
ACTE har valgt at lade Guideix stå for driften af ERP-serveren, hvilket betød, at skiftet til en anden platform ikke betød den store omvæltning for ACTE's it-afdeling.
- Da Guideix står for den daglige drift, betød det ikke det store for os, at vi skulle skifte operativsystem. Hvis vi selv havde stået for driften, ville det have været anderledes, da vi ikke har nogen Linux-ekspertise, siger Jørgen Schultz.
ACTE har nu kørt med ERP-systemet på Linux i lidt over et år og er tilfreds med resultatet.
Konverteringen til den nye platform var dog ikke helt problemfri.
- Vi valgte at købe en Red Hat Enterprise Edition med service-aftale. Her oplevede vi desværre, at supporten ikke var så god. Vi havde problemer med vores print. Små printjobs blev skrevet ud, men store printjobs blev aldrig udskrevet; de forsvandt ud i cyberspace, fortæller Jørgen Schultz.
Det viste sig, at problemet lå i den anvendte Linux-kerne. Ved at skifte Linux-kernen ud med en anden blev problemet løst. Det var imidlertid ikke supporten hos Red Hat, der hjalp til med at få problemet blev løst.
- Red Hats service var ikke brugbar i den forbindelse. Det var faktisk IBM, der løste problemet.
Jeg tror ikke, at vi havde overlevet med Red Hats support alene, beretter Jørgen Schultz.
Selve migreringen af data blev overstået på en weekend, efter at den nye server var installeret.
- Vi havde de gamle maskiner som reserve, hvis der opstod problemer med migreringen. Guideix havde rekompileret og tilrettet deres system til Linux, så der var ikke nogen problemer der. Efter en weekend var det hele konverteret og køreklart, siger Jørgen Schultz. I dag er der omkring 400 ansatte i ACTE, der anvender det Linuxbaserede ERP-system.

OriginalModTime: 02-03-2006 14:31:39




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere