LinuxForum med fokus på BSD og åbne standarder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. marts 2006.


En række interessante talere møder i dag og i morgen op til Linux-Forum i København.

Når Nordens største open source-konference i dag åbner dørene, er det med et program, der må kunne tilfredsstille selv den mest open source-interesserede.
Fredag er businessdag, hvor anvendelsen af open source i forskellige forretningsmæssige sammenhænge præsenteres og diskuteres. En paneldebat om fremtidens dokumentstandarder løber af stablen lige efter frokost. Fortalere for OpenDocument-standarden tørner sammen med Microsofts direktør for politik og strategi, Anders Nørskov. Som ene mand blandt paneldeltagerne vil han skulle overbevise tilhørerne om, at Microsofts Office Open XML-format vil være ligeså åben som OpenDocument-standarden.

Lørdagen er afsat til det mere tekniske program. I år har LinuxForum fokus på BSD-familien af styresystemer, specielt OpenBSD.
- OpenBSD er et ekstremt stabilt og sikkert styresystem. Der er eksempelvis kun registreret en enkelt fejl i kernen i løbet af otte år, siger Peter Toft, medarrangør af LinuxForum

Linux glemmes selvfølgelig ikke på konferencen. I Linux-kredse må det betragtes som lidt af et scoop, at arrangørerne har fået Allan Cox til København. Han har været aktivt involveret i udviklingen af Linux-kernen i mange år, vedligeholder version 2.2 af Linux-kernen og er ofte betegnet som Linus Torvalds højre hånd.
Allan Cox vil fortælle om den betydning, lagermedier med stadig større kapacitet har for softwareudviklingen. Eksempelvis er disksøgningsalgoritmers hurtighed ikke vokset lige så hurtigt som datakapaciteten.
Allan Cox kan opleves om lørdagen, hvor der også vil blive lejlighed til at vifte lidt med det danske it-flag. Lørdag formiddag vil danskeren Lars Eilstrup Rasmussen, der stod i spidsen for udviklingen af Google Maps, fortælle om fordele og ulemper ved at anvende Ajax til webudvikling.
- Google er en af de mest ekstreme Linux-installationer i verden og Google Maps er i sig selv et spændende projekt, siger Peter Toft. Lars Eilstrup Rasmussen har boet i Australien i mange år, så hans indlæg vil være på engelsk.
Arrangørerne venter omkring 3.000 deltagere i løbet af de to dage. På LinuxForums udstillerområde vil 29 udstillere præsentere open source-løsninger.

Boks:
Berkeley Software Distribution (BSD)
BSD-Unix er en af de oprindelige unix-versioner. AT&T gav i 1970'erne en række universiteter adgang til kildekoden for AT&T's unix. Universiteterne fik lov til at ændre så meget de ville i kildekoden.
University of California, Berkeley, var et af universiteterne, der efterhånden havde ændret så meget i koden, at der ikke var noget tilbage af AT&T's unix.
BSD har siden affødt en række varianter som FreeBSD, NetBSD, OpenBSD samt Darwin, som er den underliggende base i Apples
MacOS X styresystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere