It i 1986

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. februar 2006.


For 20 år siden var it-verdenen en helt anden. Det var dengang, skærmen viste grønne eller gule bogstaver, og internettet kun var for de få. Men hvad var det egentlig, der rørte sig?
Pc'en vandt - ved vi i dag. Men i 1986 var kampen ikke afgjort. Sun Microsystems lancerer derfor "arbejdsstationer til pc-priser". De nye modeller, der skal konkurrere med modeller fra spillere som Apollo, DEC og IBM, er diskløse, med to processorer, 4MB internt lager og en højopløselig sort/hvid-skærm. Prisen er kun 97.000 kr., hvilket svarer til en veludstyret pc i samme periode.

Nærværende medie vidner om, at der er en fremtid for it-blade, it-magasiner og it-aviser. Men virkeligheden var en anden i 1986. Børsen lukker og slukker for bladet BørsenData, der - som CIO gør i dag - fokuserede på it og forretning. Den daværende administrerende direktør for A/S Forlaget Børsen, Preben Schack, var kontant i sin udmelding, der heldigvis for nærværende medie skulle vise sig anderledes:
- Vi har ikke troen på, at der en fremtid for den slags blade, sagde han.

IBM kommer med sin første bærbare pc, kaldet Pc Convertible. Den længe ventede pc vejer knap syv kilo og har 256 kB lager. Forsynet med DOS, modem og matrixprinter ligger prisen på 3.000 dollars.

Bella Center slår i begyndelsen af 1986 dørene op for årets store Mikrodata-udstilling. Med på messen er IBM, som præsenterer hele 15 pc'er koblet sammen i netværk og med direkte kommunikation til Big Blues centrale computeranlæg i Lundtofte. Præsentationen omfatter også "plastic-software", nemlig IBM's Assistent-serie, som hurtigt er blevet meget populær.

OriginalModTime: 24-02-2006 13:02:36




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere