Fagforening sender it-firma i graven

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 10. februar 2006.


It-fagforeningen Prosa har fået it-virksomheden IQ Consulting erklæret konkurs.
Manglende løn- og feriepengeudbetalinger til to ansatte har fået fagforeningen Prosa til at begære IQ Consulting fra Charlottenlund konkurs. De to medarbejdere manglede at få udbetalt en måneds løn samt manglende feriepenge for 2005 til den ene medarbejder og manglende feriepenge for et halvt år til den anden.
Mange har løn til gode
Men det samlede lønkrav er ifølge administrerende direktør Carsten Peter Nielsen dog større, fordi også andre af selskabets medarbejdere har løn til gode.
Carsten Peter Nielsen erkender, at pengene er væk.
- Det er bittert. Vi vurderede, om en betalingsstandsning var en mulighed, men pengene til en eventuel retssag var der ikke, siger han.
IQ Consulting har i det seneste årsregnskab ikke opgivet årsomsætningen, men havde i 2004 en bruttofortjeneste på 1,8 millioner kroner.
It-firmaet, der sælger business intelligence og konsulentbistand, havde i 2004 et underskud før skat på 103.491 kroner. Men dette tal er ifølge Carsten Peter Nielsen blevet "væsentligt værre" på grund af svigtende salg omkring sommeren 2005.
Firmaet havde ifølge Carsten Peter Nielsen seks medarbejdere, da det gik bedst.
Det har ikke været nødvendigt at afskedige medarbejdere i forbindelse med konkursen. Alle har selv fundet nyt arbejde.

OriginalModTime: 09-02-2006 13:42:54




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere