Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. februar 2006.


Vidste du ...
... at Kina nu har 111 millioner internet-brugere - svarende til 8,5 procent af befolkningen på 1,3 milliarder?

Hvis du vil vide mere ...
... så kan vi bidrage til absurditeterne med at berette, at "JP" ikke
er ene forkortelse om at antænde blodtørst i religiøst fundamentalistiske kredse. Amerikanske "AOL" bider nu den danske avis i haserne.
I en normal verden, skriver avisen The Inquirer, ville det blive opfattet som en joke, men humor er p.t. ikke det første, man forbinder med det multikulturelle klima i verdenssamfundet, så nu det alligevel er blevet dagens orden at pege fingre (og det, der er værre) ad hinandens religiøse præferencer, er der ikke længere grund til at holde igen på sin uomtvistelige krænkelsesret:
En ømfindtlig, troende amerikaner ved navn Ian Millar har valgt at bidrage til den ypperlige stemning ved at rette en smædekampagne mod AOL (America Online), hvori han opfordrer til boykot af AIM-chatprogrammet, som AOL for nylig har peppet op med sloganet "I am" (= I'm = IM, got it?).
"I am", hævder Millar, er en engelsk oversættelse af "YaHWeH" - et af flere hebraiske navne for Gud, og i et klagebrev til AOL's topchef Jonathan Miller stempler Millar blandt andet valget af slogan som "en vulgær og fornærmende synd ... thi Gud er verdens skaber og frelser af et format, hvor misbrug af hans navn i markedsføringsøjemed uvægerligt må fornærme enhver, som tilbeder ham".
Om Ian Millars sproglige fortolkning er ligeså sikker som Amen i kirken, må guderne vide, men da hverken fri fantasi eller myter p.t. går af vejen for fakta, når kampråb som "gudsbespottelse" og "blasfemi" skal runge i gader og stræder, matcher den fromme amerikaners krigserklæring jo ganske godt tidens ånd.

Engelsk syge V 2.0
"Jeg fik five-o'clock-tea'en galt i halsen", "min stive overlæbe havde filtret sig ind i dynebetrækket", eller "jeg så ikke dørtrinnet på vej ud af pubben" ...
Kun fantasien sætter grænser for, hvordan de indtelefonerede sygemeldinger fra britiske ansatte kunne lyde i mandags, 6. februar.
Uanset diagnostiske variationer vurderer fremtrædende britiske psykologer fra universitetet i Lancaster imidlertid, at det hele kan sammenfattes under den overordnede diagnose "ondt i pjækketarmen".
Psykologerne har spurgt over 4.000 fuldtidsansatte, hvor på året de ville placere deres foretrukne pjækkedag. For syv ud af ti er en mandag klart at foretrække - og allerhelst den første mandag i februar.
Videnskabeligt forklarer psykologerne valget med et miks af flere faktorer: Efter-juledepression, generel vinter-udbrændthed og endeløse udsigter til sol og sommer - kombineret med, at længden på britiske ansattes ferie er noget nær bundrekord i EU og omvendt proportional med deres arbejdstider, som ligger helt i top.
80 procent af de adspurgte er stærkt utilfredse med deres kun 22 dages ferie om året, og 35 procent ser det derfor som deres soleklare ret at "afspadsere tilgodehavende sygedage" efter noget nær forgodtbefindende.
Billedtekst:
pjækkesyge Om end denne februar-uge er britisk højsæson for næsten pandemisk pjækkeri, kan flokkevis af skulkere også iagttages på lunere tider af året, som her i en park i London.
Arkivfoto

Formand i olie og friskfanget sjæl
Ifølge nyhedsbureauet Reuters bød ugens menu på eBay i unika-genren blandt andet på et maleri til rekordpris: Et portræt begået af den blot 25-årige kunstner Erin Crowe. Hammerslaget lød ved 150.400 dollars (knap en million kroner) for billedet af den nys afgåede bestyrelsesformand for den amerikanske nationalbank, Alan Greenspan.
Erin Crowes tidligere værker har maks indbragt hende 12.000 dollars, men denne gang var der tale om et maleri med ganske særlig verdensberømmelse i USA, da det var blevet til på blot en dag - Greenspans sidste arbejdsdag - og under overværelse af seerne af kabel-tv-kanalen CNBC, som sendte direkte fra tilblivelsen. Desuden går beløbet ubeskåret til støtte for forskning i autisme.
Det er næppe en salgspris i den størrelsesorden, en anonym amerikaner imødeså, da han først på ugen satte sin sjæl til salg på eBay. Ikke sin egen, personlige sjæl, vel at mærke, men derimod en kun lettere brugt sjæl, som skulle have tilhørt den nu afdøde næbhval fra Themsen.
"Jeg var med den stakkels hval på dens sidste rejse, og den overgav selv sin sjæl til mig", fremgik det blandt andet af salgsteksten under overskriften "100 procent sjæl".
Den besjælede amerikaner er dog ikke ene på eBay om at platte penge ud af godtroende hval-fanatikere: For nylig gik den vandspand, redningsfolkene brugte til at væde hvalen med under deres forgæves forsøg på at lokke den tilbage til havet, for 2.050 pund (cirka 23.000 kroner), mens andre prøver at sælge engelsk flodvand, som den afdøde hval bevisligt(!) har svømmet igennem.
Billedtekst:
Greenspan Originalen har trukket sig tilbage, så i mangel af bedre bringer vi her et aftryk af afgåede Federal
Reserve-formand Alan Greenspan i endnu en pengestærk
manifestation.
Foto: eBay/Erin Crowe

Ugens citat:
"Min selvangivelse behandles på en special-computer hos USA's skattevæsen, da de almindelige computere ikke kan håndtere tal af den størrelse. Så de sender mig ustandseligt rykkere for noget, jeg ikke har betalt, fordi de roder rundt i computerne."
Verdens rigeste mand, Bill Gates, i en sjælden erkendelse på en Microsoft-
konference i Lissabon af, at nutidens computerteknologi har sine begrænsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere