SAP dropper de ­nordiske landechefer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 3. februar 2006.


Det tyske softwarehus SAP dropper alle de administrerende direktører i Norden. Den danske administrerende direktør beholder dog titlen
af navn, men bliver af gavn salgschef for SAP's store kunder.
Det tyske softwarehus SAP dropper samtlige administrerende direktør i de nordiske lande, efter selskabet sidste år ændrede sin organisation i Norden.
Administrerende direktør for SAP Danmark Kenneth Mandrup bliver dansk salgsdirektør for forretningsområdet store virksomheder (enterprise).
- Samtidig beholder Mandrup titlen som administrerende direktør. Det skyldes, at aktieselskabsloven kræver det, forklarer Henrik Rasmussen, der er og fortsætter med at være nordisk direktør for SAP.
To job ekstra
Han skal fremover også være daglig leder for SAP i Norge
og Finland, hvor de hidtidige lande­chefer har sagt op.
- Landecheferne havde tidligere det samlede ansvar for salget, mens vi i den nye organisation har delt området op i dels en enterpriseafdeling, dels en midmarketafdeling, siger Henrik Rasmussen.
Fællesnordisk
Afdelingen for mellemmarkedet er en nordisk organisation, der ledes af finnen Dan Ahlstedt, mens enterpriseafdelingerne ledes i de enkelte lande af de hidtidige administrerende direktører.
- Formålet med ændringerne er ikke at spare penge, men at kunne reagere hurtigere mod markedet, siger Henrik Rasmussen.
Samtidig giver det ifølge Henrik Rasmussen SAP en slankere organisation, der også på EMEA-plan fremover vil kunne agere som en mere ensartet virksomhed.
Farvel i Norge
I Sverige fortsætter Jan Arpi ligesom sin danske kollega som salgsdirektør for forretningsområdet store virksomheder (enterprise), men af navn også administrerende direktør, fordi aktieselskabsloven kræver det.
Jan Arpi, der tiltrådte som administrerende direktør for SAP Sverige i maj 2005, ser ingen større ændringer i sin nye rolle som salgsdirektør, men føler faktisk, at han nu får en "tydeligere rolle i salgsorganisationen".

I Norge har SAP's administrerende direktør, Øystein Jåtog-Rød, valgt at forlade virksomheden i forbindelse med omstruktureringen.

Billedtekst:
- Formålet med ændringerne er ikke at spare penge, men at kunne reagere hurtigere mod markedet, siger Henrik Rasmussen, der fortsætter som nordisk direktør for SAP. Foto: Torben Klint

OriginalModTime: 02-02-2006 15:10:12




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere