Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. februar 2006.


Vidste du ...
... at der hvert eneste år efterlades 10.000 bærbare computere, med mere eller mindre følsomme data, i britiske taxier - og at
offentligt ansatte er de mest glemsomme?

Smil, du er på (arbejde)!
Det amerikanske rekrutteringsfirma Challenger, Gray & Christmas har kastet sig ud i Top 10-branchen med en ny tradition, der skal opliste det forgangne års værste skrækhistorier fra det globale arbejdsliv.
Blandt sidste års mest horrible oplevelser, sagesløse medarbejdere ifølge Reuters udsattes for, var en fyreseddel ved overstigning af en kvote på to stks. brok pr. mand m/k. Angiveligt skulle hele to ansatte i det unavngivne tyske firma i et bevogtet øjeblik ved vandkøleren have oversteget kvoten for derefter at tage plads i den udstrakte tyske arbejdsløshedskø.
Et andet skrækeksempel stammer fra en DaimlerChrysler-fabrik i byen Kokomo i Indiana, hvor alle ansatte, som ikke kører til arbejde i en Chrysler-model, beordres til at parkere i Indianapolis, 80 kilometer væk. Lidt af en fodtur for derefter at nå frem til den humane arbejdsplads!
Challenger, Gray & Christmas håber, at den årlige liste vil få en og anden arbejdsgiver til at vågne op til det nye årtusind og for eksempel indlede en form for kommunikation med de ansatte.

Ugens citat:
"De fleste teenagere synes at mene, at individualisme handler om at have samme mobiltelefon som alle de andre".
Ukendt

Stifinder til stævnemødet
Den lille forskel, et ribben fra eller til, min kone forstår mig ikke, Mars og Venus ... kønnenes modsætninger har til alle tider været heftig genstand for fyndord og mere eller mindre velbegrundede myter og anekdoter.
Så fornøjelsen er helt på vor side, når vi hermed har anledning til at videreformidle en kortfattet hjælpemenu udi dekryptering af det såkaldt svage køn, som man(d) kan forstå! Oprindelsen til den nyttige vejledning er ukendt, hvorimod aha-oplevelsen for den vaskeægte computernørd vil være til at føle på:
Harddisk-kvinden: Hun husker alt! For evigt!
RAM-kvinden: Hun glemmer dig, så snart hun ikke er tændt mere.
Windows-kvinden: Enhver ved, at hun langt fra er ufejlbarlig. Alligevel kan ingen leve uden hende.
Excel-kvinden: Det siges, at hun kan løse en lang række opgaver, men du bruger hende kun til de mest basale behov.
Fladskærms-kvinden: Lækker og tynd, men meget dyr i anskaffelse.
Floppydisk-kvinden: Lille, handy og billig i anskaffelse, men absolut uden fremtid.
Virus-kvinden: Også kendt som "hustru". Når du mindst venter det, sniger hun sig ind, installerer sig selv og dræner alle dine ressourcer. Prøver du at afinstallere hende, mister du alt!

26C søger 26B ...
... men hvad med ham ved vinduespladsen?
Tanken om at give den hyppigt flyvende forretningsmand m/k mulighed for at vælge adspredelse ud over sin medbragte bærbare, en Hollywood-film i C-kategori eller musik i ørerne er ellers tiltalende nok, om end visse logistiske spørgsmål trænger sig på. Men det har foreløbig ikke taget modet fra Peter Shankman, som fik idéen til sin AirTroductions.com online-tjeneste efter en ualmindeligt behagelig flyvetur med Miss Texas som sidekvinde. Det skriver CNet.
Hvorfor sidde i otte stive timer og gnubbe albuer med en, i bedste fald, ligegyldighed, når man kan fordrive tiden i marchhøjde på en måde, der kun overgås af The Mile High Club? Og selv om konceptet egentlig er ment seriøst nok, så erkender hovedparten af de cirka 5.000 personer, som foreløbig har ladet sig registrere på hjemmesiden åbent, at de nok mest er på udkig efter en flirt.
Efter velkendt dating-mønster kan selektive og/eller kærlighedshungrende flyrejsende lægge deres profil med relevant rejseplan gratis ind på AirTroductions.com og skal først gribe til lommen (med fem dollars) i det øjeblik, der ønskes kontakt til en kommende medpassager.
Blandt de aktuelle krav og tilbud på AirTroductions.com er en kvinde, der altid lugter godt, en anden, der kræver en sidemand indhyllet i fra-top-til-tå-kropsdeodorant, en fotograf, der søger investorer og en direktør på udkig efter en "engagerende konversation om globalisering og teknologi". Slutteligt en kvinde, hvis markedsføring af sig selv kan opfattes som et tilbud, henholdsvis en advarsel - alt efter temperament: "Jeg griner så højt, at jeg overdøver alt andet".
Men naturligvis er der også rum for præferencer, som måske de allerfleste volumen-rejsende ønsker sig mest - en sidemand, der lader dem kukkelure mellem hovedtelefonerne i fred og ro!

Diplomatisk ret eller vrang?
Hvad enten vi er til statsledere i skikkelse af talende jakkesæt eller til den sjældnere "casual" udgave, må vil leve med, at Bolivias nyvalgte præsident Evo Morales' tøjstil ikke blot har skabt furore, men også mode i kultklassen.
Foreløbig har kunder i 20 forskellige lande været på shopping i online-butikken BoliviaMall.com, hvor man for en rund 300 krone-seddel kan blive indhaver af en tro kopi af Morales' nok så omtalte, stribede sweater (billedet).
Blandt nogle vakte det opstandelse, da Morales på lynvisitter rundt til en række af verdens regeringsledere optrådte i det afslappede strik-look, mens andre finder den 46-årige tidligere koka-bonde og lama-hyrde befriende tro mod sin baggrund. Farveløs kan man i hvert fald ikke kalde ham.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere