Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Vidste du ...
... at cyberkriminalitet ifølge McAfee skønsmæssigt kostede verdenssamfundet 2,5 billioner kroner i 2004?

Giv tid -
uden dikkedarer
Større skærme, bedre grafik, ubegrænset dækning? Næh tak.
Spørger man vidt og bredt, hvad forretningsfolk ønsker sig af fremtidens mobiltelefoner (og det har det amerikanske analysefirma TNS gjort), står længere levetid til batterierne øverst på ønskesedlen.
En fremtidstelefon, der kombinerer mobiltelefonen med PDA'en inklusive e-mail og andre uundværlige applikationer, skal kunne betjenes aktivt og uophørligt i mindst to døgn, mener 76 procent af de adspurgte.
Og skal der endelig elektronisk "lir" på listen, følger præferencer som højopløsnings-kamera og -video, Microsofts Office-pakke, en hukommelse på 20 gigabyte og GPS - i nævnte rækkefølge.

Big Brother i røret
Kineserne elsker deres mobiltelefoner, men i landet med næsten fire gange så mange mobiler som pc'er har kærligheden sin pris - for privatlivet.
De kinesiske myndigheder pønser for tiden på at indføre et krav om, at alle mobiltelefonbrugere lader sig registrere med et hav af personlige oplysninger hos deres udbydere, angiveligt for at begrænse svindel og illegale SMS-tjenester, der distribuerer forbudt indhold, ikke mindst porno.
Som sædvanlig vil skeptiske iagttagere dog vide, at det nok engang snarere handler om at afskære statsfjendtlige informationer for at nå ud til folket ad denne kanal, skriver CNet.
Sanktionerne, hvis man undlader at lade sig registrere? Den uundværlige livline kappes slet og ret!

Operaelsker som festens midtpunkt
Der kan være nok så delte meninger om norsk humor, men at de ikke er helt foruden i ledelsen for browserfirmaet Opera står fast. Tidligere i år kastede topchefen Jon S. Tetzchner sig frivilligt i Oslofjordens kolde bølger i triumf over, at version 8 af browseren på få dage var blevet downloadet en million gange.
Og nu ser et nyt pr-stunt dagens - eller rettere nattens - lys:
På Opera.com inviteres Opera-brugere til at indsende et foto af sig selv og den ultimative begrundelse for nytårsaften at få sit fjæs plastret op på den 54 kvadratmeter store ABC-skærm på selveste Times Square i New York City.
Traditionelt lægger pladsen asfalt til et nytårssammenrend af dimensioner, og i år ventes knap en million mennesker at deltage i de udendørs festligheder. Så det er noget af et brag, man således kan prale af at blive festens midtpunkt i.
I tillæg til den iøjnefaldende skærmtrold-tjans følger en fly- eller cykeltur (efter eget valg) for to til New York, inklusive hotelophold og to adgangsbilletter til selvbeundring fra første parket på årets sidste aften.
Billedtekst:
nytårsfest Lad dig i det høje se!
Foto: Opera.com

Ugens citat:
"Vi var ikke oppe på dupperne. Vi lod os distrahere af alle de her mennesker med piercede kropsdele og blåt hår".

Vice president i Sun
Microsystems,
Larry Singer, om hvorfor virksomheden røg bag af dansen under
dotcom-æraen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere