Her er den nye Firefox - hent den gratis

Mozilla bringer ny ammunition ind i browser-krigen med Firefox version 3.5. Den skal fortsætte kampen mod Internet Explorer og alle de andre browsere. Se her hvad der er nyt og download browseren.

Så er Mozilla klar med sin nyeste browser, Firefox 3.5.

Det er pænt hop fra version 3.0, men der er også en stor mængde nyheder i browseren, der har Internet Explorer som sin hårdeste konkurrent.

En af nyskabelserne er Private Browsing, det svarer lidt til InPrivate, som er bygget ind i Internet Explorer 8. Her har funktionen fået øgenavnet pornosurf, da den kan bruges til at kamuflere besøg på mere...hvad skal vi sige...kulørte websider.

Browseren gemmer ganske enkelt ikke nogen information om dine søgninger og besøg på websider, når Private Browsing er aktiveret.

Det kan være praktisk, hvis du eksempelvis skal købe en gave til konen, og I bruger samme computer og browser. Nu vil hun ikke kunne se, at du har været inde forbi Interflora.dk.

Med Firefox 3.5 kan du også vælge at slette besøg på en bestemt webside, eller du kan vælge at slette browserens registrering af din færden på nettet de seneste to timer eller hele dagen.

Hvor er du henne

En interessant nyskabelse i Mozillas browser er Location Aware Browsing. Det betyder, at en webside kan spørge, hvor du er henne i verden, og hvis du accepterer, sender Firefox automatisk din position af sted. Websiden kan bruge den viden til at målrette ny information til dig. Eksempelvis kan dine søgninger på siden blive mere "location aware", altså målrettet din konkrete position.

Firefox 3.5 har også fået en forbedring, der især vil vække begejstring for dem, der er lidt for hurtige til at hamre løs på venstre musetast og ved en fejl lukker browervinduer/faneblade ned. Med en ny funktion kan du hurtigt få åbnet websider op igen uden bøvl.

Du kan læse meget mere om de nye funktioner her.

Og her kan du downloade Firefox 3.5 eller her. Browseren kan godt køre side om side med Internet Explorer.

Hvis du allerede har Firefox, og browseren ikke automatisk er opdateret til den nyeste version, skal du vælge Hjælp i øverste menulinje. Herefter skal du klikke på Tjek for opdateringer.

I den her video kan du se lidt af nyhederne i Mozillas opdaterede browser:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere