Analytiker: Ementor er på det forkerte spor

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 28. oktober 2005.


It-leverandøren Ementor bevæger sig i den forkerte retning, hvis skuden skal rettes op. Det mener analysehuset Ovum, der langer kraftigt ud efter Ementors dispositioner.
NEDTUR Det går langt fra godt hos den norske it-leverandør Ementor. I seneste kvartalsregnskab kunne koncernen på nordisk plan indkassere et minus på 26 millioner kroner. Alene i Danmark gav årets tredje kvartal et underskud på 14 millioner kroner, hvilket er 3 millioner værre end samme kvartal sidste år. Også omsætningen i det danske selskab har haft det svært - den er faldet fra 235 millioner kroner i tredje kvartal sidste år til 176 millioner kroner i samme kvartal i år. Den danske afdeling har gennem flere år givet underskud og været en belastning for hele koncernen, og den manglende evne til at få rettet op på økonomien får analysehuset Ovum til at advare om, at Ementor bevæger sig den forkerte vej.
- Når man ser på de tilsvarende it-firmaer i Norden som TietoEnator, EDB Business Partner eller WM-data, så er det lykkedes for dem at få skabt en fornuftig indtjening. I øjeblikket er der en vis efterspørgsel i markedet, og når det ikke lykkes at lave sorte tal i de perioder, hvor det går forholdsvist godt, så er der noget, der er galt, siger chefkonsulent i Ovum Lars Schwaner.
Mærkværdig strategi
Efter hans opfattelse har Ementor truffet nogle besynderlige dispositioner, der ikke vil fremme selskabets muligheder fremover.
- Ementor har netop solgt deres outsourcingforretning i henholdsvis Norge og Sverige, hvilket kan undre, for når man har en outsourcingkunde er det lettere at få kunden til eksempelvis også at bruge en til at være systemintegrator eller løse andre mere komplekse opgaver, hvor indtjeningsmulighederne er større, siger Lars Schwaner.
I modsætning til netop TietoEnator, WM-data og EDB Business Partner i Norge har Ementor valgt at fastholde salget af software og hardware i huset. Områder, der efter Lars Schwaners opfattelse har ringere indtjeningsmuligheder, og som desuden binder både mange ressourcer og virksomhedens fokus.
- Det drejer sig om at fokusere forretningen, som vi kan se, at nogle af de andre store spillere på det nordiske marked har gjort og har gjort med succes, siger han.
Tre forskellige strategier
Ementors danske direktør, Carsten Dilling, afviser kritikken. Efter hans opfattelse har det været rigtigt at sælge outsourcingforretningen fra i Norge og Sverige, men beholde den i Danmark.
- Der er tale om en risikovurdering, og i modsætning til Norge og Sverige, så er outsourcingforretningen i Danmark en meget mere integreret del af den samlede forretning, så derfor giver det god mening at sælge i Norge og Sverige og beholde forretningen i Danmark, siger han.
Carsten Dilling gør endvidere opmærksom på, at hvert land nu arbejder efter hver sin forretningsplan for, hvordan de konstante underskud kan blive vendt til overskud.
- Vi er ikke tre ens lande, der gør tingene på samme måde. Vi har allerede solgt vores hardwareforretning fra og ligger forretningsmæssigt lidt højere oppe i virksomhederne og har en lidt stærkere konsulent- og outsourcingforretning, end de måske har i Norge og Sverige. Så vi arbejder efter vores plan, og i Norge og Sverige arbejder de efter planer, der måske nok minder lidt mere om hinanden, siger han.
Han har lovet bestyrelsen i Ementor, at de sorte tal vil være nået efter yderligere fem kvartaler med tab.

Billedtekst:
- Vi er ikke tre ens lande, der gør tingene på samme måde. Vi har allerede solgt vores hardwareforretning fra og ligger forretningsmæssigt lidt højere oppe i virksomhederne og har en lidt stærkere konsulent og outsourcingforretning, end de måske har i Norge og Sverige, siger Ementors danske direktør, Carsten Dilling. Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere