Svensk angreb på Topnordic

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 28. oktober 2005.


Svenske Caperio beskylder Topnordic for at ville stjæle nøglemedarbejdere. Sludder, lyder svaret.
Danmarks største it-forhandler, Topnordic, ønsker at være endnu større og forsøger at få fodfæste i de øvrige nordiske lande. Strategien er aggressiv, men nu beskylder en svensk it-forhandler Topnordic for at være lidt for aggressiv. I ComputerSweden beskylder Caperios administrerende direktør, Christer Haglund, Topnordic for at forsøge at stjæle nøglemedarbejdere.
- Jeg er nu lidt ked af formuleringen, for de har ikke stjålet nogen medarbejdere, men jeg synes, at det er uhæderligt, når man udnytter viden, som man har fået gennem fortrolige forhandlinger, siger han til Itbranchen.
Topnordic har to gange forhandlet med Caperio om overtagelse, men Caperio takkede nej. Det er viden fra disse forhandlinger, som Caperio-direktøren mener, at Topnordic har udnyttet.
Rekrutteringsfirma
Ifølge hans oplysninger har Topnordic forsøgt at headhunte en af hans ansatte.
- Det er en meget vigtig medarbejder for os. Måske vores bedste sælger. Han blev kontaktet af et headhunterfirma, og da han dukkede op til samtalen, fik han oplyst, at det var Topnordic, der var interesseret i at ansætte ham. Men det valgte han at takke nej til, siger Christer Haglund.
Han har ingen grund til at bestride sin medarbejders oplysninger, men i ComputerSweden afviser den svenske Topnordic-direktør, Thomas Kiefer, at selskabet overhovedet har anvendt et rekrutteringsfirma.
Sludder, sludder, sludder
Niels Svenningsen, nordisk ansvarlig i Topnordic, har kun tre ord til overs for de svenske beskyldninger:
- Sludder, sludder, sludder.
Ifølge ham har Topnordic ikke ansat en eneste Caperio-medarbejder og har heller ikke har brugt fortrolig information:
- Det er ikke skygge af sandhed i det. Men vi er aggressive i vores satsning, og det er der måske nogen, der ikke kan tåle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere