Sådan hacker du Google Earth

Er det muligt at snyde Google Earth - uden at bruge en computer? En hollænder har for sjov gjort forsøget med en hjemmelavet død pixel. Se hvordan det hænger sammen her!

Engang var det et mareridt at købe computerskærme. Det var på det tidspunkt, da LCD-teknologien var på vej frem, og de gamle klodsede CRT-skærme var på vej på pension.

Men ved overgangen til den nye teknologi fulgte også en frygt: frygten for døde pixels.

Bittesmå prikker på skærmen som eksempelvis konstant lyste hvidt eller sort. Flere skærmproducenter havde desuden mærkværdige forbehold, så du ikke kunne få byttet din defekte skærm, medmindre der var tre pixelfejl eller mere.

Som forbruger kunne det altså være en angst- og svedfremkaldende oplevelse at shoppe en LCD-skærm. I dag er snakken om døde pixels næsten forsvundet og frygten for at stå med en defekt skærm mindsket.

Det har dog ikke forhindret en hollænder i at lave et stunt, der igen skal få den døde pixel på landkortet - i bogstaveligste forstand.

Brændt græs

Selv om det nok mest skal ses som sjov, og egentlig er tænkt som en form for kunstværk, har hollandske Helmut Smits skabt en død pixel ud af et 82 gange 82 centimeter stykke græs.

Han har ganske enkelt brændt et stykke af en græsplæne, så feltet ser helt sort ud. Ifølge Helmut Smits burde det fra en kilometers højde se ud som en sort pixel.

Ideen er, at når Google derfor næste gang kommer forbi og indsamler satellit- og luftfotos, vil der opstå en sort pixelfejl i kortmaterialet. Det vil blandt andet gå ud over Google Earth, som på den måde bliver "hacket" uden brug af computer.

- Jeg har fået mange positive reaktioner for mit arbejde, og folk ser ud til at kunne lide det. Jeg har også modtaget rigtig mange e-mail fra folk, der vil vide, hvor de kan finde den døde pixel i Google Earth, fortæller Helmut Smits til pcworld.dk

Men hollænderen må skuffe de mange nysgerrige:

- Den døde pixel var kun skabt til et projekt, der varede en dag og måtte fjernes efterfølgende. I øjeblikket leder jeg efter et museum, der vil "adoptere" og vedligeholde den døde pixel, så den kommer med på Googles kort, forklarer hollænderen.

Google Earth skifter sine kort cirka hvert tredje år, og Helmut Smits understreger, at hvis der er et dansk museum, der er interesseret i det afsvedne stykke med græs, så vil han gerne kontaktes.

I øjeblikket arbejder han videre med andre projekter, og det seneste handler om en snemand skabt ud af marmor, som skal udstilles i en skulpturhave i Tyskland…




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere