Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. september 2005.


Vidste du ...
... at det globale antal mobil-abonnenter ifølge Wireless Intelligence nu har passeret to milliarder - næsten en tredjedel af verdensbefolkningen på 6,5 milliarder mennesker?

Blitzkrig i fredens tjeneste
Hvad enten man er på ægteskabeligt sidespring eller på barrikaderne mod produktdesign-plagiering, er der håb i en ny opfindelse begået af forskere på Georgia Institute of Technology, skriver Cnet.
Den nye teknologi, som endnu kun findes i en laboratorieprototype bestående af en almindelig digital projektor monteret med et modificeret videokamera, kan på op til 10 meters afstand snuse sig frem til et skjult digitalkamera og fluks forpurre den suspekte optagelse ved at sende en kraftig lysstråle direkte ind i kamera-linsen. Resultatet? Et uskarpt foto eller video-klip af noget, der ligner et blitz-lys (billedet).
Forskerne ser mangfoldige anvendelsesmuligheder for teknologien i en tid, hvor de digitale kameraer skrumper hastigt - omvendt proportionalt med deres udbredelse, men ligefrem proportionalt med menigmands privatliv i det offentlige rum. I Japan er næsten 85 procent af alle nutidens solgte mobiltelefoner udstyret med kamera, mens andelen i Nordamerika og Europa af Gartner skønnes at nå op på 80 procent inden udgangen af 2006.
Billedtekst:
Foto fra www.cc.gatech.edu

Ugens citat:
"Vi ville aldrig kunne føre krig mod Indien, for så ville der jo ikke være nogen til at tage telefonen, når vi ringer til banken"
Dave Fulton, amerikansk komiker

Jamen, er det ikke?
Bliv endelig ikke offer for den vildfarelse, at pauseknappen for tiden er aktiveret på den publicity-hungrende ejendoms- og casino-handler Donald Trump, for han vil altid være at finde på en skærm i nærheden!
Ifølge New York Post vil rigmandens næste optræden dog være downsizet til mobiltelefon-format, hvor han i fremtiden ventes at give den i en dobbeltrolle som både baggrundstapet og ringetone takket være en samarbejdsaftale med Warner Musics Rhino Entertainment-
label.
Et must for enhver "wanna-businessman", forstår man på Trumps egen udtalelse til avisen: "Folk omkring dig vil aldrig være i tvivl om din forretningsmæssige kaliber, når din mobil lyder som Donald Trump", erklærer han PR-frejdigt.
Hvorvidt denne nyhed vil fremmane fikse visioner her i landet om en vis Riskær som lokal "Mr. Ringtone", imødeses nu med åndeløs spænding.

Husk lige gummibåden!
Et barndoms dogme står for fald: Hvis man graver hullet i sandkassen dybt nok, kommer man - ikke - ned til kineserne!
Det beviser brasilianeren Luis Felipe på webstedet www.digtootherside.- cjb.net, som han selv kalder "another stupid application for Google Maps".
Stupid eller ej, så vil det være en rigtigt fornuftig idé at medbringe dykkerudstyr, skulle man få lyst til at begive sig fysisk af sted på nedturen. For et hurtigt tjek med et virtuelt spadestik et vilkårligt sted i Nordjylland afslører det skuffende faktum, at man på den modsatte side graver sig op (eller er det nu ned?) af et hul i havbunden et sted sydøst for New Zealand.
Nedtur, ja. Men ganske opløftende underholdning!
Billedtekst:
sikkerhedshulller "Obs: Denne hjemmeside påtager sig ikke ansvar for skader på hus-, bankbygninger og lignende, forårsaget af huller gravet af vores brugere", fremgår det af en fodnote på Digtootherside.cjb.net.
Prikkerunde (også) sparet væk
Apropos det virkelige erhvervslivs sære måder at skille sig af med overskuds-personale på har vi netop modtaget denne øjenvidneskildring fra den anden side af dammen:
Mail udgår til it-afdelingen fra chefen: Alle bedes indfinde sig til meget vigtigt møde førstkommende fredag!
"Alle" skal dog snart vise sig at være et antal med modifikationer, da en delmængde af den faste stab - til skue for de faktiske modtagere - er udeladt af mødeindkaldelsens adressefelt.
Med endnu et af alt for mange økonomiske katastrofekvartaler i bakspejlet behøver it-folkene ikke mobilisere nævneværdig fantasi for at regne det dystre indhold af fredagens møde ud - ej heller hvor mange, endsige hvem, der præcist er blandt sparerundens ud- og indvalgte.
Keine Hexerei ...!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere