Windows Vista med indbygget workflow

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. september 2005.


Microsoft løfter sløret for Windows Workflow Foundation, der vil give styresystemet Windows Vista workflow-egenskaber.

Hvad adskiller komplekse forretningsapplikationer fra desktop-applikationer som eksempelvis Word og Excel?
Ifølge Microsoft primært forretningsregler og workflow; muligheden for at beskrive forskellige arbejdsgange, der skal udføres i en bestemt rækkefølge ved behandlingen af en given sag. Eksempelvis har de fleste elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystemer en underliggende workflow-
engine, der bestemmer hvor en sag skal sendes hen baseret på sagens oplysninger.
På forrige uges Microsoft-konference Professional Developers Conference (PDC) løftede Microsoft sløret for WWF (Windows Workflow Foundation), som vil give det kommende styresystem Windows Vista workflow-egenskaber. WWF vil gøre det muligt for udviklerne at binde Microsoft Office-applikationer og skræddersyede software-moduler sammen i forretningsystemer med workflow.
- Med WWF kan Microsoft tilbyde det første operativsystem med workflow-egenskaber, sagde Scott Woodgate, produktchef hos Microsoft, ved præsentationen af WWF.

Udviklere kan benytte WWF ved at anvende et grafisk plug-in til Visual Studio 2005, hvor de kan specificere arbejdsgange grafisk. Udviklerne kan også vælge at rette direkte i den underliggende WWF-kode. Ændringer i koden vil afspejle sig i den grafiske fremstilling af workflowet. Ifølge Microsoft kan applikationerne udvikles, så slutbrugerne selv kan ændre arbejdsgangene i en applikation.
- Med WWF gør Microsoft det muligt for programmørerne at isolere proces-logik og forretningsregler, når de laver sammensatte applikationer, sagde Scott Woodgate.
Ifølge Jim Allchin, vicepræsident for platforme hos Microsoft Corp, er WWF inspireret af Microsofts Biztalk-produkt.
- Vi har Biztalk, som er et produkt, der gør det muligt at orkestrere sammenhængen mellem forskellige forretningsapplikationer. Vi tog et skridt tilbage og spurgte os selv: "Hvordan kan vi tage den her teknologi og gøre den tilgængelig for et større antal applikationer, som har brug for at kunne definere arbejdsgange", berettede Jim Allchin.
Resultatet blev, at Microsoft udviklede en række DLL (Dynamic Link Libraries), der håndterer alt vedrørende workflow og arbejdsgange. Enhver applikation kan anvende funktionaliteten fra DLL'erne.
- Eksempelvis kan SharePoint anvende funktionaliteten som DLL'erne stiller til rådighed. På samme måde kan Office anvende DLL'erne og eksempelvis blive i stand til automatisk at rute dokumenter mellem forskellige personer. Teknologien, der udnytter DLL'erne behøver ikke at komme fra Microsoft. Pointen er, at funktionaliteten, som stilles til rådighed af DLL'erne, er tilgængelige for alle, som ønsker at bruge dem i deres applikationer, sagde Jim Allchin.

WWF forventes at blive frigivet sent i 2006 . Ifølge Jim Allchin vil det også blive tilgængeligt for Windows XP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere