Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. september 2005.


Vidste du ...
... at Nintendos i alt 26 forskellige spil med den lille Mario-figur i hovedrollen ifølge Guinness World Records siden 1983 er solgt i 152 millioner eksemplarer?

Teknik alene gør det ikke ...
... for det kunstneriske indtryk har en mindst ligeså fremtrædende plads, når de årlige verdensmesterskaber i mobilkast afvikles i de millioner af mobiltelefoners og tusind søers eget land, Finland.
Mesterskabet, som i år fandt sted sidst i august, bød først og fremmest på en ny verdensrekord på hele 95 meter, sat af den 23-årige finne Mikko Lampi bevæbnet med en særdeles aerodynamisk Siemens af ældre årgang. Desuden blev de cirka 3.000 tilskuere præsenteret for sjældent spektakulær kreativitet i holdkonkurrencen som det tyske Team Bielefeld (billedet) - i kombineret hyldest-outfit til dels det badeglade værtsland, dels hjemlandets nyvalgte kirkelige overhoved Benedikt - vandt med pavelig stolthed.
Det var sjette gang, de årlige Mobile Phone Throwing World Championships blev afviklet. Ideen fik ophavskvinden, Christina Lund, i sin tid, da hun tabte sin egen mobiltelefon ned i en af de legendariske søer, som ifølge hendes forsikringsselskab udgør gravpladser for tusindvis af druknede mobiler. Forargelsen over miljøsvineriet fik hende til at udtænke dette koncept for "et liv efter døden" til de skrottede mobiler.
Til trods for de fristende perspektiver i helt legalt at få lov til at kyle rundt med en defekt mobil (hvem har ikke fra tid til anden haft lyst til dét?), er VM i mobilkast fortsat et europæisk fæmomen, selv om enkelte australiere og canadiere i år havde vovet sig på banen blandt de cirka 90 konkurrencekastere.

Med eller uden frokostpause?
Skulle vor læser have fået det indtryk, at Oracles øverstbefalende, Larry Ellison (billedet), pjatter hovedparten af sin tid bort i høj sø eller luft, kan vi hilse fra hans bestyrelse og sige, at det er fuuuldstændigt ... forkert!
Faktisk har Ellisons arbejdsindsats ved selskabets rorpind i det nyligt afsluttede regnskabsår været så overbevisende, at han af samme bestyrelse er blevet belønnet med en årsgage på 452 millioner kroner! Dog med det hele - altså bonusser, optioner og lignende fryns.
Skræller man Ellisons samlede lønindkomst for alt "udenoms", afsløres en basisløn et godt stykke over mindstelønnen på seks millioner kroner - en stigning på 44 procent i forhold til året før.
Plusserne i karakterbogen har Larry Ellison navnlig scoret ved et godt benarbejde på regnskabets bundlinje samt ved sin shopping-glæde. Nævneværdigt er især opkøbet af PeopleSoft, hvorved Ellison fik udraderet en møgirriterende konkurrent og neutraliseret magtbalancen i forhold til en anden ditto af tysk herkomst, fremgår det af det indrapporterede skudsmål fra bestyrelsen til den amerikanske børskommission.

Tom og Jerry ... øøh, Larry
I anledning af ugens aktuelle apropos til Oracle-Ellisons opkøbsiver vurderer nyhedstjenesten Cnet, at der på forhånd står skrevet "skilsmisse" i skæbnen for det kommende ægteskab mellem Oracle og Siebel. Det gælder i hvert fald for de to selskabers respektive kransekagefigurer, om hvem her følger lidt facts:
• 61-årige Larry Ellison er vokset op i en arbejderfamilie i det sydlige Chicago, mens den 10 år yngre Tom Siebel levede sin barndom bag en noget grønnere hæk i en forstad til samme storby.
• Ellison droppede ud midtvejs i sit college-studium og har aldrig kunnet prale af nogen guldrandet uddannelse. Siebel gennemførte ikke blot college, men også en militæruddannelse og har siden taget en MBA.
• Lige så gerne Ellison praktiserer høj cigarføring i medierne, ligeså nødigt udstiller Siebel så meget som en flig af sit privatliv.
• Ellison var blandt Bill Clintons mest højlydte tilhængere, mens Siebels rundhåndede opbakning for Republikanerne er en offentlig hemmelighed.
• Og sidst, men ikke mindst: En edderspændt rasende Tom Siebel forlod engang i 1980'erne en mangeårig topkarriere i Oracle, angiveligt efter et skænderi med Larry Ellison om, det kunne betale sig at udvikle software til automatisering af callcentre (... og stiftede i 1993 "anti-Oracle"-foretagendet Siebel).
Én ting har d'herrer personligheder dog til fælles, skriver Cnet: Et flycertifikat! Så hvad enten de vælger at flyve en fremtid i møde sammen - eller i totterne på hinanden, er papirerne da i det mindste orden!
Billedtekst:
Rooolig nu! Man trækkes jo også med visse husholdningsudgifter til en håndfuld spredte matrikler og et betragtelig antal jord-, vand- og luftbårne fartøjer!
Arkivfoto: Torben Klint

Ugens citat:
"Hvad skal du så lave resten af dagen? Tilbyde Richard Stallman og Linus Torvalds job? Eller kaster du dig over noget nemmere, som for eksempel at overtale pave Benedikt til at arrangere et satanist-orgie?"
Eric Raymond, medstifter af Open Source Initiative-gruppen og indædt Microsoft-kritiker (i et lettere sarkastisk
e-mail-afslag til en headhunter, der forsøgte at lokke ham
til et job i Microsoft)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere