Betaversion af Windows Vista indeholder Indigo

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. juli 2005.


Microsofts kommende operativsystem har skiftet navn fra Longhorn til Microsoft Vista.

Den netop frigivne betaversion af Microsoft Windows Vista indeholder godt nyt for udviklere. Betaversionen af operativsystemet, der før gik under navnet Longhorn, men nu hedder Windows Vista, er primært rettet mod teknikere og udviklere.
Udviklere kan se frem til at se en næsten færdig version af Indigo, der bliver fundamentet for udvikling af webservices i Windows Vista.
Ari Bixhorn, chef for webservices strategien i Microsofts platformstrategigruppe, sagde i midten af denne måned, at den kommende betaversionsudgave af Indigo vil være meget tæt på den endelige udgave i den færdige version af Windows Vista. Derved får udviklere allerede i næste uge mulighed for at bygge de første applikationer, der udnytter Indigo-programmeringsmodellen.
Ifølge Michael Cherry fra analysefirmaet Directions on Microsoft kan udviklere ved hjælp af Indigo reducere udviklingsopgaver fra tusinder af liniers kode til blot et par enkelte linier. Det er muligt, fordi Indigo sørger for at håndtere en række egenskaber ved webservices. Eksempelvis vil meget af implementeringen af sikkerhed og pålidelighed blive flyttet væk fra udviklerne og ned i Indigo.
Ifølge Microsoft vil betaversionen af Windows Vista ikke indeholde al den nye funktionalitet, som den færdige Windows Vista vil have. En ny desktop-søgemaskine der kan hjælpe brugeren med at finde information i dokumenter, mail og præsentationer vil dog være inkluderet i betaversionen, mens meget af den forbedrede grafiske brugergrænseflade først vil komme i en senere version.

Boks:
Indigo
Messaging-interface, der giver et ensartet API til bagvedliggende systemer. Indigo kan tale med webservices, MQ og adaptere mod CICS. For udvikleren er det samme API, der skal anvendes. Indigo håndterer en masse af det underliggende kodearbejde. Eksempelvis bliver der automatisk genereret en stor del af koden, der er nødvendig for hele webservices-stakken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere