Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. juni 2005.


Har gnasket sig i Guinness'
Svar: Historiens største mønt-betjente computerspil! Spørgsmål: Hvad er Pac-Man?
Hvad enten man er vokset op med nutidens grafisk sofistiskerede 3D-version eller er af så gammel årgang, at man ynder den primitive, flade udgave, er der næppe et nulevende "barn", som ikke kender Pac-Man.
Spillet har netop rundet de 25 år, og dets fader, japaneren Masaya Nakamura, har samtidig kunnet fejre 50-års-jubilæum som grundlægger af firmaet bag Pac-Man, Namco. Det skriver CNet.
De to jubilæer er for nylig blevet fejret i stor stil, og festen blev ikke mindre af, at man samtidig kunne markere Pac-Man-spillets optagelse i Guinness' Book of Records som det mest solgte "arkade-spil" nogensinde.
I årene 1980 til 1987 blev der i spillehaller kloden rundt opstillet ikke færre end 293.822 spilautomater tilegnet de små gule gnaskere og deres brogede spøgelses-plageånder (og jo, det er også legitimt at nære nostalgiske følelser for den ufatteligt primitive monokrome version af spillet!).
Masaya Nakamura føler for den lille gule fyr "som min egen søn" og er særligt stolt af, at Pac-Mans snilde, mod og råstyrke har lagt navn til en forretnings-term, der beskriver et forsvarsværk, virksomheder kan bruge for at forhindre fjendtlige overtagelser.

"Juhuu, vi er blevet iPod-ejer!"
Den indre tegnefilm sætter straks i gang med denne nyhed, som Ananova bringer til torvs:
Den velholdte ældre monark med ledninger ført op under den damehatte-prydede gråsprængte permanent, omgivet af et lydbillede af salsa-lignende rytmer fra den ivrige raslen med kronjuvelerne.
Med andre ord: Lizzy, også kendt som dronning Elizabeth II, har investeret små 2.000 kroner af sin anseelige formue i en seks giga-iPod Mini!
Forlydender vil vide, at det var sønnen, prins Andrew, som kom med ideen til den musikglade dronning, som ifølge en talsmand for hoffet straks skulle være faldet i svime over den lillebitte iPod, som i hvert fald ikke truer med at skabe overvægt på hendes mange rejser rundt i verden.
Så når det royale britiske overhoved fremover ser lidt sammenbidt ud på pressefotos, kan en af forklaringerne være, at batteriet blot trænger til at blive opladet ... på den kongelige iPod, forstås!

Ugens citat:
"Software er computerbranchens Energizer-kanin. Det bliver bare ved, og ved, og ved ...".
Direktør Steve Ballmer i en tale til de studerende på Stanford Graduate School of Business (som han selv droppede ud af efter et års studium for at blive bogholder i et lille softwarefirma ved navn Microsoft).

Vidste du at ...
... 43 procent af alle amerikanere, ifølge en undersøgelse fra First Data Corp., har været mål for såkaldte "phishing"-angreb? Heraf har fem procent ladet sig lokke til at udlevere personlige oplysninger.

Forfængelige eller for hurtige?
Er der for lidt "markvej" og for meget "metropol" over fars firehjulstrukne, er der hjælp at hente i den britiske online-butik Sprayonmud.com. Her kan man rekvirere den supplerende maskuline råstyrke og hurtigt og nemt forvandle den storby-slatne in-roader til en super-sej off-roader. Det skriver Wired News.
En sprayflaske koster cirka 90 kroner og indeholder ifølge butikkens indehaver, Colin Dowse, 75 centiliter af det pureste snavsede vand fra det øde Shropshire, nær den engelsk-walisiske grænse. Dog er pløret tilsat et stænk af en hemmelig ingrediens, som sørger for lyn-størkning, inden de dyre dråber løber af lakken.
Trafikalt set er der dog et problem med modedillen, påpeger politiet, som har registreret et stigende mudder-misbrug blandt almindeligt dødelige familiebilister med hang til at træde hårdt på speederen. Her handler det ikke om blærerøvs-effekt, men om udsigten til at sløre nummerpladen, og dermed sin identitet, når færdselspolitiets automatiske fotofælder klapper. Ifølge Wired kan en sådan snusket adfærd koste helt op til 11.000 kroner i bøde.

Where's Waldo?
Der bredte sig hurtigt en stemning, som var det selveste "Terminator", der var på spil på dette hospital i San Francisco.
På The Register er de faldet over en artikel i San Francisco Chronicle, som i al sin dramatiske gru beretter, hvordan en digital sygeplejerske - nærmere bestemt en pillerationerings-robot på størrelse med et tv-apparat (på californiske kanter vel så i omegnen af et gennemsnitligt europæisk haveskur, funderer The Register) - gjorde sig fri af sine elektroniske tøjler og gik grassat på hospitalsgangene til stor skræk for både patienter og personale.
Sidst, Waldo, som robotten hedder, blev set, var, da den raserede et røntgenlokale på onkologisk afdeling, hvor en undersøgelse netop var i gang. Både patient og læge måtte spæne for livet!
En hospi-talsmand står undrende over for episoden, som aldrig tidligere er set mage. Hans beretning melder til gengæld intet om, hvorvidt monstret er indfanget. På The Register gætter de på, at Waldo nu gør de toppede gader i Friscos mere snuskede kvarterer om muligt endnu mere usikre ved at give den som pusher af receptpligtige smertestillere, korrumpere tvivlsomme betjente og true sagesløse turister.

Gratis sniffer til pladesamlingen
Et nyt spansk internet-firma hævder at ligge inde med en teknologi, som kan regne ud, hvilken slags musik du sandsynligvis næste gang vil investere i, hvis du er typen, der lytter til Richard Ragnvald til morgenkaffen, Coldplay på vej til arbejde og Beethoven til madlavningen.
Med andre ord går den nye "smags-maskine" skridtet videre end til det velkendte ahaa!-system på nettet, som prøver at lokke dig til at købe B, når du lige har købt A, fordi det har så og så mange andre gjort før dig.
Musicstrands.com snager altså i din generelle musikalske adfærd og ikke kun i dine indkøb, og det gør tjenesten oven i købet ganske gratis. Firmaet tjener alene sine penge på at sælge licens til systemet til andre firmaer og på at henvise til online-musikbutikker som Amazon.com ... hvorfra i øvrigt en af firmaets prominente medarbejdere (en tredjedel af de i alt 30 ansatte har doktorgrader, skriver Yahoo News) kommer - Andreas Weigend, der tidligere var chefforsker hos Amazon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere