Svundne tider

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. juni 2005.


Ungdommeligt sprogbrug har inficeret en dansk softwareklassiker.

Der var engang, hvor det automatisk affødte et "goddag, hvad kan jeg hjælpe med?", når man trådte ind gennem en butiksdør.
Høflighed og slebent sprogbrug sad på rygraden, og det var en sand nydelse at lade sig gelejde gennem varesortimentet af en ekspedient, der sad inde med enorme mængder data om de produkter, forretningen havde på sine hylder.
Og det uanset om det var i slagterbutikken, damemodeforretningen eller hos den gode, gamle købmandsgård, hvor købmanden var blevet helt skæv i ryggen af at bukke høfligt for stamkunderne.
Den tid er borte, og en ny har meldt sin ankomst - også i softwarebranchen. I det omfang, det overhovedet er muligt at dechifrere indholdet af en samtale mellem to 15-årige, finder man efterhånden en række talemåder, der sandelig ville havde rystet den gamle købmand, den gamle slagter og den gamle damemodetøjsforretningsekspedient i deres fælles grundvold. "Hva' så der, gamle? Herrespooky shop, du har tæsket ned her".
Akke ja..

Billedtekst:
herrespooky - Jeg synes, Concorde XAL er blevet en smule
flabet på sine gamle dage, skriver Jan Ljungmann. Og hvor har han ret! Der er udsolgt på hylden for høflighed - som i svundne
tiders damemodebutikker. Bliver du også forulempet af din
software, er du velkommen til at give bagsiden@cw.dk et praj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere