Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. juni 2005.


Vidste du ...
... at en inder ved navn Deepak Sharma nu kommer i Guinness' Rekordbog for at have sat verdensrekord i at sms'e med 182.689 beskeder på én måned? Det svarer til 4,2 sms'er i minuttet - døgnet rundt!

Det forsømte indgangsparti
USA's Security and Exchange Commission, SEC, burde have været mindre rundhåndet med ferie til viceværten sidste sommer, for der var tilsyneladende ikke fejet tilstrækkeligt for egen dør ...
Desuden kunne en låsesmed have gjort sig vældigt nyttig, da et omfattende gravearbejde samme sommer, udført af USA's svar på rigsrevisionen, afslørede pinligt mangelfulde procedurer i forbindelse med SEC's adgangskontrol og sikkerhed. Den virtuelle, vel at mærke.
Government Accountability Office konstaterede, at føderationens øverste organ udi kontrol med - andre - amerikanske virksomheders og organisationers overholdelse af de strenge sikkerhedskrav, foranlediget af Sarbanes-Oxley-loven fra 2002, selv havde massive problemer med at vedligeholde passwords, brugerkonti, adgangsrettigheder og den generelle netværkssikkerhed. For eksempel kneb det med i tilstrækkeligt omgang at få fjernet autorisation til it-systemerne, efterhånden som medarbejdere forlod kommissionen.
GAO's rapport blev først offentliggjort for få uger siden, men allerede længe inden var en række procedureændringer indført for at leve op til både navn og ansvar, forsikrer lederen af SEC's Office of Information Technology, Corey Booth.

Gore den, så Gore den
Efter en årrække i skyggen af sig selv var den årlige uddeling af online-verdenens svar på filmens Oscar, The Webby Awards, atter tilbage i fin show-stil 6. juni.
Prisfesten, der i slut-90'ernes glade dotcom-dage fandt sted i passende nærhed af mekkaet Silicon Valley, var i år henlagt til Gotham Hall i New York City, men det lagde ingen dæmper på fremmødet af prominente cyber-eksistenser, skriver New York Times.
Her sås for eksempel USA's eks-vicepræsident og -præsidentkandidat Al Gore, som i vide web-kredse blandt andet er kendt for engang at have udnævnt sig selv til opfinder af internet. Om end ikke for den fortjeneste - nok snarere for sine årelange politiske og moralske opbakning til nettets udbredelse - modtog Gore i år en æres-Webby.
Som de øvrige prismodtagere havde Al Gore fået tildelt blot fem afmålte ord til sin takketale (en befriende tradition, som efterhånden er blevet en del af Webby-uddelingens varemærke), og det var - helt i pagt med sædvanlig svulstig Gore-sædvane - kun med nød og næppe, at han holdt sig inden for kvoten med ordene:
"Please don't recount this vote" - med slet skjult henvisning til den marginale sejr, rivalen George W. Bush, besejrede Gore med ved præsentvalget i 2000.
Webby-priserne er blevet uddelt årligt siden 1997, men har i de slunkne år efter it-boblens brist været indskrænket til et rent web-cast-show.
Billedtekst:
præmiemodtager Den er god nok: Al Gore kunne forlade Webby-festen med en ærespris uden omtælling af stemmerne!
Foto: AP/
Computerworld (US)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere