Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. april 2005.


Hele ugen alene!
"Som at få kappet musearmen af", vil mange børn og unge nok føle det efter en meget lang uge 31 uden computeren som livline.
Det er i sandhed også drabelige perspektiver, et foretagende ved navn The PC-Turnoff Organization vil byde amerikanske familier, som ifølge CNet opfordres til at holde computerfri uge fra 1. til 7. august. I øvrigt efter forbillede fra den ligeså amerikanske TV-Turnoff Week, der i denne uge for 11. år i træk mørklægger millioner af tv-skærme.
En undersøgelse fra marts viser, at USA's unge mellem otte og 18 år i gennemsnit bruger 6,5 timer om dagen på computere, tv og videospil, hvilket skønnes at være en ikke ubetydelig årsag til den nationale fedme-epidemi blandt børn. Dertil kommer, hvad timers daglig computerbrug kan frygtes at gøre ved børns sociale adfærd, skole-standpunkt og generelle velbefindende.
Idéen til The PC-Turnoff Week er fostret af Joe Acunzo, far til "en stærkt chat-afhængig teenager". Han og partneren Mark Sicignano er begge garvede softwareudviklere og sælger for resten også et computerprogram, ComputerTime, der kan hjælpe forældre med at styre deres børns skærm-misbrug.
Billedtekst:
NOSTALGI Der var engang, hvor børn faktisk var pisket til at fordrive mange ugers sommerferie helt uden computerteknologi og anden elektronik. Til tider endda helt ude i den friske luft! Arkivfoto

Ugens citat:
"Jeg tror, jeg var den næst mest begejstrede person i verden, da de offentliggjorde navnet på den nye pave".
Rogers Cadenhead, forudseende amerikaner,
som 1. april registrerede domæne-navnet BenedictXVI.com.

Fod på en formue
Det blev en ældre englænder med galopperende samlermani (og et vakkelvornt ægteskab?), som løb med dusøren på 10.000 dollars for en originaludgave af den 40 år gamle Moores Lov.
Intel, der havde udsat dusøren, havde ellers ikke store forhåbninger om nogensinde at få fat i det hedengangne Electronics Magazine efter mange års søgen efter et eksemplar. Men hjemme hos David
Clarke i Surrey var jublen stor, da bladet blev efterlyst: Efter årtiers skænderier med konen om et enormt lager af ubrugelige gamle tidsskrifter under gulvbrædderne skulle Clarkes stædighed nu vise sig al mundhuggeriet værd, og som den første kunne han melde sig på eBay med sit velholdte eksemplar, der nu bliver museumsgenstand.
David Clarke blev rigere på sin gemmedille, til gengæld er et ukendt antal biblioteker ifølge CNet blevet fattigere: Utallige eksemplarer af det gamle blad er i efterlysningsperioden forsvundet fra bibliotekshylderne og op under neglene på dusørjægere. Og det til trods for Intels klare udmelding om, at en biblioteks-udgave kun ville komme i betragtning, hvis sælgeren var den retmæssige bibliotekar.

Vidste du at ...
... det i Saudi-Arabien kan komme til at koste 1.000 piskeslag, 12 år bag tremmer plus en bøde på 290.000 kroner at kigge porno på sin mobiltelefon, hvis et nyt lovforslag vedtages?

Hallo fra den blå luft
At det offentlige rum forurenes af personer, som med den ene hånd fastklistret til øret højlydt indvier deres nære omverden i de ufatteligste detaljer af privat karakter, er ubehøvlet. At en stor del af dem i virkeligheden bare taler med sig selv, er direkte nederdrægtigt.
I en svunden tid var der tilstrækkeligt med blære-effekt i blot at eje en mobil-telefon, men i vore dage, hvor den slags foræres i dåbsgave, må der andre midler til.
Skal man tro undersøgelser, som citeres af CBSNews.com, så er ufatteligt mange menneskers mobil-samtaler det rene bluff: Man kommer for sent på arbejde og er på vej ind ad døren stærkt ophængt af en særdeles vigtig samtale med "en betydningsfuld kunde".
Man(d) ser en lækker steg på det modsatte fortov og griber - i det man skrår over gaden - fluks telefonen for at underbygge sin business'ede sejhed ... mens hun griber sin ditto for at undgå at komme i snak med den oppustede blærerøv!
Tænk, at ham fyren i elevatoren, som taler babysprog med sit afkom i mobilen, måske ikke engang er far, men i virkeligheden snakker med vejrudsigten! Og at ham den anden med succes-firmaet og den enorme ordre, han lige har scoret for næsen af konkurrenten, reelt ikke har betalt sit mobil-abonnement i flere måneder!
De kan få igen af samme skuffe, kan de! Næste gang, man finder sig selv omkranset af en plaprende sværm med ørehænger-hænder, så prøv for eksempel denne: Grib telefonen, lyt og svar med lydelig røst: "Ja, forstået, hr. Statsminister. Alle personlige, civile mobil-samtaler skal forbydes hurtigst muligt. Jeg skal straks underrette folk her omkring mig!"
Billedtekst:
MOBILBLUFF "Er hende Oda ikke blevet lige lovligt indbilsk, efter at hun fik den handy lille tingest af et transportabelt telefonapparat?"
Modelfoto




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere