Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. april 2005.


Pssst: Det er på søndag!
De fleste autoriserede gave-budbringere menes at holde helligdags-lukket, så det er om selv at pumpe cyklen, hvis man vil tegne sig for den helt store gratulations-overraskelse til en af weekendens runde fødselarer.
Tilsyneladende af oprigtig bekymring for at bekendtskabskredsen eller andre skulle finde på (ikke) at gøre stads af hans runde dag, har finansmanden, Cybercity-direktøren, tv-star'en og jet-setteren med mere Klaus Riskær Pedersen uselvisk og i vældigt god tid i forvejen (7. marts helt præcist) broadcast'et en e-mail til pressen, hvori han detaljeret redegør for sine planer om udelukkende at markere sit halve århundrede med et ydmygt arrangement for venner - og uden offentlighedens indblanding, tak! I øvrigt en mail, som tro mod fødselarens karakteristisk lave profil er udstyret med overskriften "Min 50 års fødselsdag" og for en sikkerheds skyld med den tilføjelse allerede i indledningen, at det altså er søndag den 24. april, at vi alle bedes lægge bånd på vores gavmildhed. Men så har vi jo også hele dagen til det!

Billedtekst:
Fødselar Gæt, hvem der har fødselsdag? Men sig det endeligt ikke til nogen!
Arkivfoto

Falskmøntneri str. S
I princippet står de nu til både en kæmpe-bøde og 15 års fængsel, de 12-årige amerikanske drenge, som for nylig blev afsløret i falskmøntneri i mindre målestok. På en pc og en printer havde flokken ifølge nyhedsbureauet Reuters hjemme-produceret cirka 20 en-dollarsedler, som de med begrænset held forsøgte at købe mad i skolens kantine for. De unge platugler havde også rundhåndet delt ud af de falske sedler til klassekammeraterne.
Trods den samlede svindels ringe beløbsmæssige omfang, er sagen nu meldt til politiet i Seattle, men indtil videre har "strafudmålingen" begrænset sig til en ordentlig skideballe samt fem dages bortvisning fra skolen.

Vidste du at...
... italienerne i dag bruger ligeså mange penge på at sms'e som på deres nationalspise, pasta?

Nyt pas guf for terrorister?
Længe inden deres pas løber ud, iler mange amerikanere nu med at forny til den gamle pastype - af frygt for at sætte livet på spil med det nye elektroniske pas.
I bestræbelserne på at sikre amerikanernes ve og vel på hjemmebane gør myndighederne dem samtidig til omrejsende skydeskiver for terrorister, når de bevæger sig uden for føderationens grænser, mener kritikere.
Kritikkens kerne er de nye højteknologiske pas, som USA begynder at udstede til sommer, og som blandt andet vil indeholde en RFID-chip til digital aflæsning af indehaverens pas-oplysninger. Med det rette udstyr vil chippen kunne aflæses på op til 30 meters afstand, hævder passets modstandere, mens USA's udenrigsministerium fastholder, at en amerikaner skal helt ned på 10-15 centimeters afstand af en elektronisk læser for at blive afsløret.
"Hvad hjælper det, at vi amerikanere efterhånden har lært at rejse rundt med ultra-lav profil? Vi forventer ikke ligefrem regeringens beskyttelse, når vi færdes i udlandet, men at den nu direkte bringer os i fare ...", lyder det i en udtalelse fra forbrugerorganisationen Business Travel Coalition, som er blandt de mere højlydte kritikere af skydeskive-passet.

Ugens citat:
"Jeg er bestemt ikke anti-amerikansk, men jeg ønsker bare ikke at se alt reflekteret i et amerikansk spejl!"
Jean-Noel Jeanneney, direktør for det franske nationalbibliotek, om Googles planer om at
digitalisere og mangfoldiggøre millioner af engelsk-sprogede bøger på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere