Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. april 2005.


Salme-schlagere til mobilen
"Lover den Herre" og fire andre hymne-hits er til salg for absolut rimelige priser (cirka 15 kroner pr. styk) som ringetoner til mobil-telefonen.Ikke nok med at man på hjemmesiden www.petriklingel.de kan investere i stensikker individualisering i det brede lydbillede. Man er ved køb af en af de fem ringetoner samtidig med til at støtte det gode formål at få den gamle St. Petri Kirke i Hamburg (billedet) restaureret. Kirken skal bruge mindst 1,6 millioner kroner til istandsættelse og håber på, at en god del af beløbet vil tilflyde kirkebøssen via salget af de ophøjede orgelhymner, som ifølge kirkens organist Thomas Dahl jo foreløbig har bevist deres evergreen-holdbarhed i århundreder.

Miljøsvineri på den fede måde
Websteder med navne som Treehugger.com og Hippyshopper.com anviser vejen til den fuldstændigt uforurenede samvittighed: Online-butikker med produktsortimenter bestående af miljøvenlige varer, som kan gøre enhver e-shopper grøn af ædel selvtilfredshed. Solenergi-lamper og ditto iPod-opladere står side om side på e-butikkernes virtuelle hylder med organisk babytøj og økologiske fødevarer.
Dog forekommer hele forretnings-idéen noget mere "øko" end egentlig "logisk", når man - som kvikt påpeget af The Register - må lede forgæves efter en miljøvenlig rugbrødsmotor til pc- og bredbånds-drift. For hvad det dog ikke ville forbruge af sparsom jordisk energi til pc-, skærm-, kommunikations- og serverdrift - for ikke at tale om tastatur-slitage - hvis vi først alle, i den politiske korrektheds hellige navn, begyndte at øko-surfe i døgndrift efter samtlige vore forbrugsgoder!

Vidste du at ...
... CIO-titlen har eksisteret i mere end 20 år?

Velholdt original søges
Der er det pure bladguld i vente til den første, som melder sig på eBay.com (emne nr. 6955863859) med et velbevaret original-eksemplar af Electronics Magazine fra 19. april 1965. Her har Intel udsat en dusør på 10.000 dollars, knap 58.000 kroner, for bladet, som lægger spalteplads til Intel-grundlægger Gordon Moores legendariske chip-udviklingsteori, også kendt som Moores Lov.
I anledning af, at loven - it-sektorens "trosbekendelse" - fylder rundt på tirsdag, finder Intel det belejligt at opgradere sin klenodie-samling med et originaltryk. Hverken The Intel Museum eller Moore selv er i besiddelse af bladet, som gik ind for adskillige år siden.
Skulle der dukke flere brugbare eksemplarer frem fra samlermanikeres gemmer, vil dog kun det første udløse den klækkelige dusør, skriver Intel i sin efterlysning.
Man skulle helt hen til side 114 i det 40 år gamle Electronics Magazine, før man stødte på den da upåagtede læresætning udi it-(r)evolution.
Foto: Intel Corp

Ledighedens limbo-dans
Et nyt forretnings-koncept er dukket op på det hårdt pressede arbejdsmarked i Tyskland, hvor mange vil gøre næsten hvad som helst for at komme i job. I dette tilfælde handler det om at sælge sig selv og sin arbejdskraft efter en slags omvendt auktions-princip - altså til den lavest mulige løn!
Manden bag www.jobdumping.de, Fabian Löw, mener selv, han har set lyset i modellen, som imidlertid er alt andet end populær i de tyske fagforeninger: Både arbejdsgivere og -tagere kan registrere sig på webstedet med ønsker og krav til henholdsvis ansøgere og ansættelse, og i de tilfælde, hvor der er flere ansøgere til samme job, er der så mulighed for at underbyde konkurrenterne i ansøgnings-feltet på sit lønkrav.
Til den norske avis Bergens Tidende fortæller Löw, at konceptet i august vil blive lanceret i en international version med lokale websteder i en række lande, hvor arbejdsløse så kan få endnu en udfordring med at teste, hvor billigt de er villige til at sælge sig selv for en ansættelseskontrakt.

På krydstogt over generationskløften
Man kan jo aldrig vide, hvornår substansen af ungdommelige kernekunder begynder at tørre ud, så det norske mobilselskab Chess har et nyt kunde-segment i kikkerten som kommende hardcore-brugere af mobiltelefoni: Kernekundernes bedsteforældre!
Ifølge Chess-direktør Ole Norstad lever mange af "mimre-generationens" medlemmer dog i den vildfarelse, at nymodens mobilteknologi er helt håbløs at bruge, så nu er Chess begyndt at tilbyde særlige senior-kurser i kommunikation med børnebørnene via sms og billedbeskeder. Det skriver Nettavisen.no.
Der skal dog åbenbart noget helt specielt til, når den magelige 60+ generation skal lokkes af huse, og i dette tilfælde fristes der med et krydstogt-baseret kursus, hvor skruen holdes i vandet fra Bergen til Hanstholm og retur. Sejlturen må kursisterne selv betale, men undervisningen får deltagerne gratis oven i hatten.
Første tur med en skibsladning modne stud.sms'er fandt sted i mandags, men flere vil følge - også med afrejse fra Oslo, siger Norstad til Nettavisen.

Ugens citat:
"Et stensikkert tegn på et softwarehus i krise er, at det begynder at skrive checks frem for programmer".
Tidligere udtalelse af Larry Ellison, topchef i Oracle, som i nyere tid har praktiseret stor-opkøb af andre virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere