Scannermarked presses af digitalisering

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. april 2005.


Indførelsen af e-faktura trækker langsomt tæppet væk under behovet for scannere.

Elektronisk fakturering, e-faktura, har længe hængt som et sværd over hovederne på scannerproducenterne. For når behovet for at scanne de enorme mængder af papirregninger forsvinder, hvad sker der så med behovet for scannere? Nemlig, behovet forsvinder eller bliver i hvert fald minimalt.
I Danmark indførte man 1. februar konsekvent e-fakturering i det offentlige. Men det har ikke aflivet salget af scannere endnu, og i overgangsfasen er der ligefrem oprettet indscanningsbureauer, hvor leverandører til det offentlige kan sende deres papirfakturaer ind og få dem digitaliseret.
Men det er kun et spørgsmål om tid, før alle - også mindre virksomheder - får deres e-fakturasystemer op at køre, ligesom hele den private sektor med al sandsynlighed på et tidspunkt ikke alt for langt ude i fremtiden, udelukkende vil afregne indbyrdes i digital form.
- E-faturaen vil have en negativ effekt på scannermarkedet. Når vi ikke ser papirfakturaerne mere, så er det jo en hel proces, der forsvinder, siger Niels Christoffersen, produktchef for storformat- og dokumentscannere hos Canon.

Kollegerne i scannerbranchen deler den forudsigelse, men egentlig nervøsitet er der ikke tale om, faktisk langt fra:
- Jeg tror ikke, at e-faktura på kort sigt får den store indflydelse på scannermarkedet. På længere sigt bliver der nok mindre behov for scannere, men i det hele taget har scannermarkedet allerede lidt under digitaliseringen. Og det papirløse samfund kan jeg ikke se komme, siger Karsten Winther, produktchef i Epson.
Der er muligvis noget om snakken. Informationsmængden i samfundet er stigende, det vælter ind ad døren med reklametryksager - og en onlineavis er stadig besværlig at tage med på toilettet.
- Den papirløse verden eksisterer ikke. Tværtimod er vores salg af A4-papir til kontorbrug stigende. På længere sigt vil der nok være behov for færre scannere, men i vores salgstal kan vi ikke aflæse, at der er indført e-faktura, siger Jan Meilstrup, produktchef i Lexmark.
Samtidig med, at regeringen har indført e-faktura for det offentlige, har de også indført ESDH, Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering.
- Her ligger jo en stor scanningsopgave. Man kan sige, at det, vi mister i den ene ende, får vi ind i den anden ende, siger Thomas Kronbo, produktchef hos Canon.
Også hos landets helt store leverandør af kontormaskiner, HP, meldes alt roligt.
- Indførelsen af elektronisk fakturering vil få en betydning på scannermarkedet, men vi kan ikke se en effekt endnu. Man har jo også længe troet, at den øgede digitalisering ville betyde færre printere og mindre papir, men sådan er det jo ikke gået. Der vil altid være behov for scannere, men der er ingen tvivl om at, scannermarkedet vil finde et lavere leje, end det der findes i dag, siger produktchef Klavs Lunding-Sørensen, HP.

Billedtekst:
Scannermarkedet vil på langt sigt finde et lavere leje end i dag, forudser Klavs Lunding-Sørensen, produktchef i Hewlett-Packard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere