Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. marts 2005.


Gnavne svenskere uden livline
En noget omfangsrig museskade kan man roligt kalde den defekt, der for nylig ramte cirka 1.500 husstande i det centrale Sverige:
Sultne markmus med akut trang til fiberrig kost havde kastet sig ud i det helt store ædegilde med et fiberoptisk telefonkabel som hovedret - med det resultat, at de mange husstande var uden telefon i næsten et døgn.
Så skrubsultne var de små gnavere, at tilmed trådløse forbindelser blev nedsvælget som delikatesser og gjorde mobiltelefoner tavse, skriver Reuters.
Alt i alt har pråta'riet haft noget trange kår hinsidan denne vinter, hvor tusindvis af husstande i forvejen har været uden telefonforbindelse i ugevis efter det voldsomme stormvejr i januar, som også ramte Danmark.

billede: Fiberrig kost Enhver ved, hvordan en telefonløs svensker ser ud, så her bringer vi
et billede af en mæt markmus. Modelfoto

På shoppetur med tæskehold
Med hele fire eksklusive Apple-butikker i Los Angeles-
området kan de ansatte kolportere masser af sladder om Hollywoods kendisser. Det må de bare ikke, for Apple har indført en company policy, som forbyder medarbejderne at udtale sig til pressen.
Ikke desto mindre er det lykkedes Wired News at opsnuse en række slibrige detaljer om de kendtes Apple-relaterede indkøbsadfærd og dermed slå fast, at nogle er mere stjernetossede end andre.
Blandt de hårdt nykke-angrebne skulle således være popsilden Pink (billedet), som har for vane at troppe op for at opgradere sit sortiment af "must have"-Applegrej, medbringende et større opbud af slagfærdige sekundanter, der konsekvent forlanger særlig betjening af den allerøverste butiksledelse.
Skuespilleren Melanie Griffith skulle ikke være meget bedre, siger rygterne. Hun troppede for et års tid op i en Apple-shop og krævede - til tonerne af et skruphysterisk anfald - en pink iPod. At en sådan tilfældigvis ikke var på lager, var fruen aldeles uvedkommende, for der måtte naturligvis findes et særligt stjernelager for betydningsfulde eksistenser som hende(!).
Endnu en stjernekulret adfærd er for nylig blevet observeret hos Star Trek-skuespilleren LeVar Burton, hvis ansigtskulør straks tog farve a la såvel popsild som iPod, fordi han blev bedt om at vise ID, da han ville betale med et kreditkort.
Men ellers er de fleste kendte kunder dog flinke og rare, tilføjer de anonyme Apple-folk.

billede:krævende Med de åbenlyse talenter skulle man ellers nok tro, at primadonnaen selv magtede at skaffe sig en ordentlig betjening! Foto: Scanpix

Sprogblomster eller ørebæer?
Et proaktivt vikarbureau med kernekompetencerne i orden har spottet den trend, at performance-orienterede erhvervsledere er f***ing trætte af buzzwords.
Firmaet, Accountemps, har bedt 150 af de sejeste amerikanske biz-folk give deres bud på vendinger fra deres dynamiske dagligdage, som de tænder mest af på. Strategien har implementeret sig i en konvergens-baseret hitliste, som kan ses på sedlen til højre.
Uden at booste os selv med alt for meget hype vil vi jo godt vise, at også vi her på Ajour-redaktionen naturligvis er til for kunderne ved at bringe os på forkant med den unikke synergieffekt af den amerikanske quick-poll til at appellere til vore danske nøglelæsere:
Er du rigtig godt oppe på beat'et og kan rykke med nogle helt kanon inputs til en dansk liste over smart-ass-
klichéer, der forvirrer mere, end de fornøjer, så tænk i værditilvækst og videndeling og mail dem asap til Ajour-redaktionen på l.sekjaer@cw.dk.
1) At the end of the day
2) Solution
3) Thinking outside the box
4) Synergy
5) Paradigm
6) Metrics
7) Take if offline
8) Redeployed people
9) Core competency
10) Win-win
11) Value-added
12) Get on the same page
13) Customer-centric
14) Generation X
15) Alignment

Ugens citat:
"Der findes to betingelser for at få succes i livet:
1) Udlever aldrig alle oplysninger".
Ukendt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere