Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. marts 2005.


Vidste du at ...
... en fjerdedel af Hongkongs mobiltelefon-ejere er under 13 år gamle?

Dell'me godt gået!
Hermed en passende anledning til at kompensere for vores venskabelige mobning for nogle udgaver siden af Dell - og virksomhedens online-prispolitik: Uransagelige priser eller ej, så er det en kendsgerning, at Dell i år for første gang optræder på førstepladsen på listen over de mest beundrede amerikanske virksomheder. Selveste Wal-Mart har firmaet fortrængt fra top-placeringen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Dell røg til tops fra en placering sidste år som nummer fem. General Electric kom på andenpladsen, fulgt af Starbucks.
Listen er baseret på en afstemning fra 10.000 personer, som har bedømt 582 virksomheder i otte kategorier: Innovation, medarbejderkvalifikationer, finansiel soliditet, ledelseskvalitet, håndtering af virksomhedsaktiver, social ansvarlighed, langsigtede investeringer samt produkt- og servicekvalitet.

Fremtidens fortid for tidligt på færde
It-branchen er så stærkt forhippet på at kigge frem i tiden, at den helt glemmer sin egen historie. Og det er synd, for det kan den lære af, mener en af branchens legender, regnearkets fader Mitch Kapor (stifter og mangeårig leder af Lotus Development og i dag fremstående open source-fortaler.)
54-årige Kapor var næsten alene om at redde æren for det ærværdige auktionshus Christie's, som i sidste uge havde sat gamle dokumenter og andre effekter fra it-historiens barndom under hammeren. Selv om auktionen på forhånd havde påkaldt sig stor pressebevågenhed, virkede den ikke just som en magnet på samlere, da dagen oprandt.
Alt i alt var samlingen vurderet til over 1,2 millioner dollars, men dagens omsætning blev på blot 714.060 dollars, blandt andet fordi en stor del af klenodierne slet ikke blev solgt, skriver CNet.
Om regnearket var taget i ed, før Mitch Kapor hev tegnebogen frem og lagde adskillige tusinder af dollars for en bid af den dokumenterede computer-fortid, melder historien intet om. Men ved dagens slutning var han den velfortjente ejer af blandt andet den angiveligt første nedskrevne forretningsplan for en computervirksomhed anno 1946, begået af mændene bag verdens første kommercielle computer BINAC.
En del af de historiske effekter vil blive udstillet på kontoret i San Francisco, hvor Kapors nuværende Open Source Applications Foundation har til huse, mens andre vil blive lånt ud til offentlige udstillinger.
Mitch Kapor vil dermed gøre sit til at forbedre computerbranchens elendige hukommelse, som han siger:
"Der går altså noget tabt ved aldrig at se sig tilbage, for et hav af de problemer, vi knokler med i dag, er en regulær videreførelse af ting, der skete i fortiden".

Ugens citat
"Mennesket er den bedste computer, der kan sættes ombord i et rumskib, og den eneste, der kan masseproduceres af ufaglært arbejdskraft." Wernher von Braun




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere