IP-firma med HP i ryggen nappede millionordre

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 4. februar 2005.


Netværks-firmaet Conscia har slået sig sammen med Hewlett-Packard (HP) og erobret en stor IP-telefoni-ordre for næsen af TDC, NetDesign, DMdata og Siemens.
Alliance It-kæmpen Hewlett-Packard (HP) har allieret sig med det noget mindre netværksfirma Conscia, som er specialist i Cisco-produkter og netværks-sikkerhed. Det umage par har vundet sin første ordre på bekostning af de traditionelt store spillere på markedet - TDC, NetDesign, Siemens og IBM-ejede DMdata - og dermed fået foden indenfor på det hurtigt voksende marked for IP-telefoni-løsninger til det offentlige.
HP og Conscia skal levere en IP-telefoni-løsning til Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor 2.500 analoge telefoner skal udskiftes med IP-modeller. Samtidig skal rådhuset og kommunens institutioner bindes sammen i et stort IP-telefoni-netværk. Conscia bidrager til samarbejdet med sin Cisco-ekspertise - selskabet har tre af landets 45 højest certificerede Cisco-folk i medarbejderstaben - og sit store markedskendskab. HP har også stor ekspertise på IP-fronten, men tilfører samtidig makkerskabet den tyngde, som er nødvendig, når der skal landes store ordrer.
- Samarbejdet giver os mulighed for at byde ind på større IP-opgaver, som vi ikke kan løfte alene. Derfor er vi meget tilfredse med samarbejdet med HP, siger Christian Hjortgaard, en af de fire stiftere af Conscia.
Gode erfaringer
Conscia og HP vandt ordren
i Lyngby-Taarbæk Kommune foran flere af de største spille-
re på det danske IP-telefoni-
marked, da både TDC, NetDesign, DMdata og Siemens blev vejet og fundet for lette. En del af forklaringen på, at kommunen valgte Conscia/HP, er, at Conscia i forvejen er leverandør til kommunen.
- Vi har oplevet Conscia som en meget kompetent samarbejdspartner. Desuden har Conscia valgt HP som underleverandør og får herved tilført manpower, så vi er sikre på, at der er ressourcer nok til at servicere os, siger Kjeld Romer Larsen, it-chef i Lyngby-Taarbæk Kommune.
Ifølge Christian Hjortgaard har ordren en værdi på mindst fem millioner kroner, men mindst lige så vigtigt er det, at selskabet nu har etableret et samarbejde med HP. Et samarbejde som både Conscia og HP forventer sig meget af fremover.
- Samarbejdet med Conscia stopper ikke her. Vi har i HP en tradition for at operere med partnere, og vi kommer helt sikkert til at byde ind på flere store IP-telefoni-projekter sammen med Conscia i fremtiden, siger Jan Friis Pedersen, direktør for HP's danske servicevirksomhed.
Han fortæller, at IP-telefoni-netværk til den offentlige sektor er et af de områder, hvor HP vil satse hårdt i de kommende år.
- Markedet vokser kraftigt i de kommende år, når sammenlægningerne af kommunernes it-afdelinger slår igennem. Mange steder vil det offentlige sandsynligvis samtidig investere i IP-telefoni-netværk, som kan integreres med kommunernes øvrige it-systemer, og her har vi de kompetencer, som skal til, siger Jan Friis Pedersen.

Billedtekst:
Christian Hjortgaard, en af stifterne af netværks-selskabet Conscia, med en af de IP-telefoner, som skal sende 2.500 analoge telefoner på pension i Lyngby-Taarbæk Kommune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere